Wpis z mikrobloga

@dumpmuzgu:
Składniki:
- świeży pieprz zielony jak na zdjęciu
- słodka śmietanka
- sól
- wywar wołowy
- szalotka
- olej z orzeszków ziemnych

Przygotowanko:
Pokrojona drobno szalotkę podsmażasz chwile na oleju. Następnie obierasz z gałazek pieprz i dodajesz do cebuli. Chwile podsmażasz (3-4m). Dodajesz wywar wołowy (ze 100ml) i całość gotujesz jakieś kolejne 5m. Zmniejszasz gaz i dodajesz śmietanki na tyle dużo, żeby całość zrobiła się gęsta jak ciasto na
Pobierz
źródło: comment_1617210175REZAHHHcXFhkehU3ppb2LA.jpg
choć z pieprzem będzie problem


@dumpmuzgu: spodziewałem się. Możliwe, że nada się do tego pieprz w zalewie jaki czasem mozna kupic w europie, ale nie daje gwarancji bo nie wiem jak smakuje ten z zalewy. Jak to jest zalewa z samej soli to mysle, że ujdzie jak jakas octowa to odpada