Wpis z mikrobloga

Pany, zamówiłem sobie Endera 3v2 i dotrze do mnie prawdopodobnie jutro, jakieś rady co do montażu tego cuda? Co dokręcać mocno, a czego nie #!$%@?ć na maxa? Ogólnie możecie mi doradzić, jak sie obchodzić z tym sprzętem na poczatku mojej drogi. Z drukarką dostane 2kg filamentu PLA, oczywiście z Ali, więc nie wiem jakiej jakości jest to materiał. Za całość zaplacilem jakieś 880 zł :)

#druk3d #drukarki3d #ender3
  • 53
@KoneserOOOO: Skręcenie drukarki jest generalnie proste, ale możesz chcieć patrzeć na przewijaniu np na ten film: https://www.youtube.com/watch?v=gokN9xNG94U bo tam pare niby oczywistych rzeczy pan przypomina (np. jak skrecasz
pionowa rame to warto sobie podjechac tym ruchomym ramieniem do samej góry gory :)

Ogólnie możecie mi doradzić, jak sie obchodzić z tym sprzętem na poczatku mojej drogi.

Wypoziomować stół (można wydatkować dodatkowe 30 zł na twardsze sprężyny bo fimowe często miekkie są),
drugi,

Zobacz sobie obrazki pod tymi linkami i będziesz wiedzial co to jest. Generalnie wszystkie w/w mam u siebie i to było "ulepszenie". mozesz poczekac jak juz drukarka przyjedzie az sam zobaczysz dlaczego Ci tego brakuje :)

choć w pierwszym temat sprężyn mnie zaintrygował, seryjne nie dają rady? : D Jak pisałem,

moje były za miekkie, to tez 10 zł a przynajmniej się nie zastanawiam czy stół musze poziomować bo mocniej zawiało
@KoneserOOOO: Jeśli chodzi o skręcenie endera, to nie masz się o co martwić. Jestem totalnym laikiem, też wczoraj enderek przyszedł z ali z 2kg filamentu(ale ja zapłaciłem 1050zł :( ) i zajęło mi skręcenie i odpalenie pierwszego wydruku max godzinkę. Dostajesz porządną instrukcję po angielsku, krok po kroku więc easy. Tylko polecam przyłożyć się do wypoziomowania stołu przed pierwszym rozruchem, żeby sobie nie porysować lub dyszy nie uszkodzić.