Dzisiaj idealna pogoda na bieganie 乁(♥ʖ̯♥)ㄏ. Ostatnio do mnie dotarło, że biegałam jak słoń i lądowałam dosyć mocno na pięcie, dzisiaj więc uczyłam się poprawnej techniki i od razu czuje, że moje kolana nie są obciążone tak, jak były zawsze ale za to łydy czuję i boje sie jutra xD 6 km wpadło. #bieganie
@Dacir: xD aż się uśmiechnęłam xD @GhostTrick: na technike? Po prostu starałam sie nie lądować na pięcie a na śródstopiu. Spróbuj pobiegać bez butów, to zauważysz, że stopa troche inaczej idzie niż w butach. Ćwiczeń żadnych nie polecę bo to moje pierwsze takie bieganie i żadnych nie stosowałam :D.
@turtledove: Miałem ten sam problem i to samo rozwiązanie. Teraz to nawet nie czuję za bardzo że biegłem. Powinni montować w butach biegowych jakieś kolce czy coś żeby było czuć takie stawianie stopy.
Tylko uważaj na kontuzje przy nagłej zmianie techniki, łydki wyraźnie nieprzyzwyczajone do takiego biegania.
@krzat: dzisiaj biegłam na spokojnie, właśnie żeby wyczuć technike i skończyłam na 6km, chociaż kurcze naprawdę czulam, że mogę jeszcze więcej ale nie ma co, trzeba na spokojnie :D ale faktycznie czuc roznice.
Czyli majtasz trąba?
@GhostTrick: na technike? Po prostu starałam sie nie lądować na pięcie a na śródstopiu. Spróbuj pobiegać bez butów, to zauważysz, że stopa troche inaczej idzie niż w butach. Ćwiczeń żadnych nie polecę bo to moje pierwsze takie bieganie i żadnych nie stosowałam :D.
Tak byl moj cel.
Polecam sie na przyszlosc ;)
Tylko uważaj na kontuzje przy nagłej zmianie techniki, łydki wyraźnie nieprzyzwyczajone do takiego biegania.