O tak się tworzy nowe poprawne politycznie i akceptowalne przez salon legendy Solidarności (inny medialny potworek na użytek propagandy H.Krzywonos). Także Wykopki wiedzcie, że prawdziwą walkę z "komuną" toczyła Pani Wałęsówna przynoszą bohatersko swojemu mężowi Lechowi "Bolkowi" Wałęsie kanapki do pracy... Żałosne
@tygry: Wiesz, tu nie chodzi o licytację, a bardziej prawdę historyczną. Ani Pani Wałęsa, ani Krzywonos nic nie zrobiły, a tworzy się ich image jakby nie wiadomo co zrobiły, a o osobach które zrobiły nieporównywalnie więcej (np. A Walentynowicz) się zapomina, bo nie mają odpowiedniego profilu ideologicznego
@jasiulec: To nie ma wiekszego znaczenia. Czy zrobila wiecej Walentynowicz(tutaj akurat nie zrobila, ale to szczegol), czy Walesowna, czy Krzywonos, to nie ma znaczenia.
Wazne, ze te osoby zapoczatkowaly ten ruch, dzieki temu mamy wolna Polske. Czy to byly krystaliczne postacie, czy wszystko jest prawda. Pewnie nie, ale to nie ma znaczenia. Idealizujemy Pilsudskiego, Mieszke, Jagielle, tak dziala historia.
Wez sobie pierwsza lepsza gazete historyczna. Co do Walesowny miala bardzo duzo wspolnego. Chyba nie masz rodziny twierdzac inaczej. Bez wsparcia zony wiele slawnych dzis osob po prostu nie daloby rady. A osiagniecia maja, zobacz co masz w sklepie, jaki masz samochod i ile razy na rok dostajesz szynke.
Mogę napisać "ufoludki kontrolują biały dom, weź sobie pierwszą lepszą gazete" to zdanie ma taki sam sens. Konkrety proszę!
. Co do Walesowny miala bardzo duzo wspolnego. Chyba nie masz rodziny twierdzac inaczej. Bez wsparcia zony wiele slawnych dzis osob po prostu nie daloby rady
Co to jest? To argument. Mi chodziło o odpowiednie akcje dla przykładu
1978 została jedną ze współzałożycielek Wolnych Związków
Nikomu nie musisz bic niczego:) Uwazaj jak chcesz, dla mnie mozesz wierzyc w to, ze kosmici zniszczyli PRL, ja sie bede jednak trzymal wersji z Walesa:)
@miki4ever: Tylko, że nie oddzielasz prawdy historycznej od propagandy smutne. Ale może tak lepiej niektórzy ludzie, nie lubią kiedy burzy się ich porządek świata: (
Akurat wedlug mnie to ty jestes typowym tworem propagandy
To nie ja posługuje się tak wysublimowanym argumentem jak: Wez sobie pierwsza lepsza gazete historyczna. Ale dobrze niech Ci będzie. Wierz w wałęsówne i krzyonos ja tam wole ufoludków są bardziej prawdopodobni :)
@jasiulec: To nie ja pisze pod publiczke. Wiesz, ze na tym etapie w Polsce jest hejt na wszystko i wszystkich, Walese, Malysza, Tuska, Komorowskiego, Kaczynskiego itp. itd.
Po prostu ten hejt cie wciagnal i jedziesz z nurtem. Popularne ostatnio slowo: lemming:)
teraz to już są synonimy ? tak jakby prawica nie mogła być laicka bo musi być pro kościelna. Później tylko zrównoważone centrum jest wciągane w twój czarno-biały świat.
@jasiulec: @miki4ever: Wasza rozmowa wypala jedynie mózg. Walentynowicz była ważniejsza od żony Wałęsy, ale to Wałęsowa umie się wypromować i chce to robić. Druga strona liczy tylko na jakąś "dziejową sprawiedliwość".
#polityka #historia #absurd
Wazne, ze te osoby zapoczatkowaly ten ruch, dzieki temu mamy wolna Polske. Czy to byly krystaliczne postacie, czy wszystko jest prawda. Pewnie nie, ale to nie ma znaczenia. Idealizujemy Pilsudskiego, Mieszke, Jagielle, tak dziala historia.
To doprawdy jakieś rewelacje mi podajesz! Mógłbym prosić jakieś źródło tych nowi: D?
Tylko, że Wałęsówna i Krzywonos (bohater z przypadku), nie miały nic wspólnego z tym ruchem. Niestety taka jest prawda.
Te osoby idealizujemy bo mają jakieś(jakiekolwiek!) wymierne osiągnięcia.
Wez sobie pierwsza lepsza gazete historyczna. Co do Walesowny miala bardzo duzo wspolnego. Chyba nie masz rodziny twierdzac inaczej. Bez wsparcia zony wiele slawnych dzis osob po prostu nie daloby rady. A osiagniecia maja, zobacz co masz w sklepie, jaki masz samochod i ile razy na rok dostajesz szynke.
Mogę napisać "ufoludki kontrolują biały dom, weź sobie pierwszą lepszą gazete" to zdanie ma taki sam sens. Konkrety proszę!
Co to jest? To argument. Mi chodziło o odpowiednie akcje dla przykładu
Nikomu nie musisz bic niczego:) Uwazaj jak chcesz, dla mnie mozesz wierzyc w to, ze kosmici zniszczyli PRL, ja sie bede jednak trzymal wersji z Walesa:)
To nie ja posługuje się tak wysublimowanym argumentem jak: Wez sobie pierwsza lepsza gazete historyczna. Ale dobrze niech Ci będzie. Wierz w wałęsówne i krzyonos ja tam wole ufoludków są bardziej prawdopodobni :)
Po prostu ten hejt cie wciagnal i jedziesz z nurtem. Popularne ostatnio slowo: lemming:)
LOL
Komentarz usunięty przez moderatora
Jakbys zyl w PRLu to bys wiedzial.
teraz to już są synonimy ? tak jakby prawica nie mogła być laicka bo musi być pro kościelna. Później tylko zrównoważone centrum jest wciągane w twój czarno-biały świat.
@jasiulec: @miki4ever: Wasza rozmowa wypala jedynie mózg. Walentynowicz była ważniejsza od żony Wałęsy, ale to Wałęsowa umie się wypromować i chce to robić. Druga strona liczy tylko na jakąś "dziejową sprawiedliwość".