Aktywne Wpisy
wilk633 +157
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Wrrronika +7
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
#neuropa #antykapitalizm
Tym milionom nie przeszkadza jak pis wyzywa od zdrajców, lewaków, zboczeńców, folksdojczy itd. im przeszkadza jak ktokolwiek śmie nie babrać się w tym samym polskim bogojczyźnianym błocie jak oni. Ich nie da się "wygrać" bez stania się tym samym gównem co pis.
Problem to jest to ze nasz narod w wiekszosci jest zwyczajnie zlamany - ludzie nie wierza ze bedzie lepiej. Nie dopuszczaja do siebie mysli ze moze byc
Opozycja ma to zrozumieć i zacząć być takimi j------i populistami kupującymi głosy motłochu za pieniądze klasy średniej? I wtedy ma być lepiej?? Masz ty jakikolwiek rozum?
Ano tak - tag #antykapitalizm, czyli #rakcontent
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Obrażasz mi matkę, podludziu.
Podstawowe potrzeby niech zaspokajają własną pracą. Podobno mamy najniższe bezrobocie w historii, a Niemcy zazdroszczą nam bogactwa?
https://wartowiedziec.pl/polityka-spoleczna/18181-w-polsce-co-pitnasta-osoba-yje-w-skrajnej-biedzie
https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/praca/niskie-place-w-polsce-rynek-pracy-w-polsce-w-2020-r-dane-i-wyzwania/9j79ttg
To od niszczenia gospodarki, przedsiebiorców i spowalniania rozwoju bieda będzie szybciej znikać? Im bogatsza Polska, tym mniej biedy i możliwości dla organizacji charytatywnych do pomagania biednym. W PRL hiperskrajnej biedy nie bylo - wszyscy byli tak samo biedni. Taki model proponujecie. Uśrednić wszystko.
Rozwój dla samego rozwoju nikomu nie służy. Kult wzrostu gospodarczego zaorać.
Świetnie, nie pozwólmy ludziom się bogacić, by nie było najbiedniejszych. Porównaj NRD i RFN. Zapewne wolisz NRD, bo na pewno było mniej skrajnej biedy, niż w tym kapitalistym (TFU) RFN.
I kazdy miał szanse na trabanta.
No proszę, "niemiecki cud gospodarczy" sukcesem socjaldemokratów. Zapewne dlatego nazwano ten socjalizm "ordoliberalizmem".
Uznawali interwencję państwa tylko tam, gdzie niezbędne, by zapewnić konkurencję rynkową i byli przeciwnikami populizmu i rządu motłochu (czyli tego, o czym rozmawiamy), przedkładając nad demokrację rządy prawa (rechtstaat). Częściowo paradoksalnie dzięki temu, że byli pod protektoratem okupacyjnym, więc nie musieli sluchać "ludu", tylko alianckich namiestników. Zresztą nie pierwszy raz tak się dzieje w historii- brytyjskie kolonie w Chinach też lepiej wyszły na "okupacji", niż część rzadzona przez ludowe