Aktywne Wpisy
Moseva +212
Szkoda mi chłopaków z Krakowa.
Kierowca zachowywał się głupio na trasie, przykro mi ze nikt ho wystarczająco nie wyedukowal o „bezpiecznej” szybkiej jeździe. Może był uzależniony od adrenaliny. Szkoda ze nikt w porę nim nie potrząsnął, nie zabrał prawka. Biedni są ci trzej pasażerowie, którzy zginęli razem z nim i ich rodziny, które cierpią.
Szkoda mi załogi Titana.
Byli odkrywcami, wizjonerami, może chora i niepotrzebna fantazja, ale nikt z nich nie zasługiwał
Kierowca zachowywał się głupio na trasie, przykro mi ze nikt ho wystarczająco nie wyedukowal o „bezpiecznej” szybkiej jeździe. Może był uzależniony od adrenaliny. Szkoda ze nikt w porę nim nie potrząsnął, nie zabrał prawka. Biedni są ci trzej pasażerowie, którzy zginęli razem z nim i ich rodziny, które cierpią.
Szkoda mi załogi Titana.
Byli odkrywcami, wizjonerami, może chora i niepotrzebna fantazja, ale nikt z nich nie zasługiwał
keppo +54
Rozliczenie całej akcji trochę mi zajęło, bo i sam remont zaliczył obsuwę. Po zebraniu dodatkowych środków postanowiłem, że remont łazienki będzie naprawdę kompleksowy łącznie z przerobieniem hydrauliki, a do tego udało się odświeżyć pokój przy którym jest łazienka. Dlatego wszystko zajęło trochę więcej czasu niż planowałem - dodatkowo po drodze miałem dwie kwarantanny. A wszystko robiłem prawie sam (oprócz hydrauliki) po godzinach więc sami rozumiecie.
Co udało się zrobić:
- remont łazienki: wszystkie ściany zostały skute do cegły, została skuta posadzka i wylana nowa, poprawiona hydraulika, wymienione drzwi razem z ościeżnicami, wc podtynkowy, sufit podwieszany, nowe płytki na ściany i podłogę, nowa armatura, nowe meble i umywalka, prysznic z deszczownicą.
- pokój: drzwi, wymienione panele podłogowe i listwy przypodłogowe, szpachlowanie ścian, malowanie ścian.
Wszystkie rachunki znajdziecie pod tym linkiem, oraz u mnie w Kłaju do wglądu: https://drive.google.com/drive/folders/1CBYvu62x2qVP02hzV0C6617ls2xH_IFd?usp=sharing
Zebrałem 7496,37 zł, wydałem 6801,54 zł. Zostało 694,83zł. W rachunkach znajdują się czasami pierdoły typu miernik napięcia, wiertła czy torba na narzędzia- łącznie na ok 150zł, których dalej będę używał więc to 150 zł zwracam do puli i do wydania na DD zostało jeszcze 844,83 zł, które rozliczę w późniejszym okresie.
Pod linkiem są materiały z przebiegu prac:
https://photos.app.goo.gl/RZr6x9YoQWvzYjck8
Jeszcze raz wielkie dzięki za okazaną pomoc za którą jestem ogromnie wdzięczny, a ja działam dalej;).
Jeśli będą pytania chętnie odpowiem, a jeśli po odwołaniu dzisiejszych obostrzeń ktoś będzie przejazdem w okolicy Kłaja to zapraszam.
#remontujzwykopem #ddklaj #remont #domdziecka
Komentarz usunięty przez autora
Robota sztos.
@McCadron: Weź nie wygłupiaj się. Przecież drobne remonty mogą się jeszcze zdarzyć po drodze a narzędzia się przydadzą. Nie mniej jednak bardzo uczciwie postępujesz (ʘ‿ʘ
@alan-parysek: "przyda ci się" to dla ciebie argument usprawiedliwiający kradzież? XD