Wpis z mikrobloga

Wiem, że dziś na wykopie jak i wszędzie indziej przewaga wiadomości związanych z koronawirusem, jednak przyszedł czas na rozliczenie zbiórki przeznaczonej na remont łazienki w domu dziecka w Kłaju. Celem zbiórki było 2500zł, których brakowało mi na dokończenie remontu w przyzwoity sposób. Jakie było moje zaskoczenie jak w przeciągu 24h wpłaciliście ponad 7 tysięcy, o które w różnych instytucjach musiałbym się starać pewnie przez kilkanaście miesięcy, bo nie mam rodowodu z Pcimia ;).

Rozliczenie całej akcji trochę mi zajęło, bo i sam remont zaliczył obsuwę. Po zebraniu dodatkowych środków postanowiłem, że remont łazienki będzie naprawdę kompleksowy łącznie z przerobieniem hydrauliki, a do tego udało się odświeżyć pokój przy którym jest łazienka. Dlatego wszystko zajęło trochę więcej czasu niż planowałem - dodatkowo po drodze miałem dwie kwarantanny. A wszystko robiłem prawie sam (oprócz hydrauliki) po godzinach więc sami rozumiecie.

Co udało się zrobić:
- remont łazienki: wszystkie ściany zostały skute do cegły, została skuta posadzka i wylana nowa, poprawiona hydraulika, wymienione drzwi razem z ościeżnicami, wc podtynkowy, sufit podwieszany, nowe płytki na ściany i podłogę, nowa armatura, nowe meble i umywalka, prysznic z deszczownicą.

- pokój: drzwi, wymienione panele podłogowe i listwy przypodłogowe, szpachlowanie ścian, malowanie ścian.

Wszystkie rachunki znajdziecie pod tym linkiem, oraz u mnie w Kłaju do wglądu: https://drive.google.com/drive/folders/1CBYvu62x2qVP02hzV0C6617ls2xH_IFd?usp=sharing

Zebrałem 7496,37 zł, wydałem 6801,54 zł. Zostało 694,83zł. W rachunkach znajdują się czasami pierdoły typu miernik napięcia, wiertła czy torba na narzędzia- łącznie na ok 150zł, których dalej będę używał więc to 150 zł zwracam do puli i do wydania na DD zostało jeszcze 844,83 zł, które rozliczę w późniejszym okresie.

Pod linkiem są materiały z przebiegu prac:
https://photos.app.goo.gl/RZr6x9YoQWvzYjck8

Jeszcze raz wielkie dzięki za okazaną pomoc za którą jestem ogromnie wdzięczny, a ja działam dalej;).
Jeśli będą pytania chętnie odpowiem, a jeśli po odwołaniu dzisiejszych obostrzeń ktoś będzie przejazdem w okolicy Kłaja to zapraszam.

#remontujzwykopem #ddklaj #remont #domdziecka
Pobierz
źródło: comment_1616682044dpFLpKselvWFIETxwEdRdz.jpg
  • 137
@McCadron: Ale z Ciebie dobry mirek! Wyściskałbym cię najchętniej, o takich ludzi nic nie robimy ( ͡° ͜ʖ ͡°) W końcu to wygląda jakoś bardziej domowo a mniej szpitalnie, bardzo ładna łazienka.
W rachunkach znajdują się czasami pierdoły typu miernik napięcia, wiertła czy torba na narzędzia- łącznie na ok 150zł, których dalej będę używał więc to 150 zł zwracam do puli i do wydania na DD zostało jeszcze 844,83 zł, które rozliczę w późniejszym okresie.

@McCadron: Weź nie wygłupiaj się. Przecież drobne remonty mogą się jeszcze zdarzyć po drodze a narzędzia się przydadzą. Nie mniej jednak bardzo uczciwie postępujesz (ʘʘ
Podepnę się do tematu niedawno na wykopie był, pan co zbierał też na łazienkę, był sparaliżowany po skoku do wody na główkę, zarabiał przez internet pisząc tylko za pomocy głowy, ktoś ie orientuje jak u niego poszedł temat?