Wpis z mikrobloga

Re: https://www.wykop.pl/wpis/56367311/bekazlewactwa/

@ImInLoveWithTheCoco: Ale bzdura, akcja po lewej nie jest wycelowana w żadne dzieci tylko płody, a ta z prawej jest o dzieciach LGBT. Nie sądzę by dzieciom, których odrzucają rodzice z powodu ich orientacji pomogły darmowe posiłki, bo to nie jest ich problem. Za to ta fundacja od billboardów prolife czyli fundacjakornice.pl ma w celach działania wpisane "dożywianie dzieci": https://rejestr.io/krs/763937/fundacja-nasze-dzieci-edukacja-zdrowie-wiara (mirror)

#bekazprawakow #neuropa #aborcja #prolife #fundacjakornice oryginalny tag: #bekazlewactwa
R187 - Re: https://www.wykop.pl/wpis/56367311/bekazlewactwa/

@ImInLoveWithTheCoco:...

źródło: comment_1616660749JC9e432gmhH4MqWumti3Ks.jpg

Pobierz
  • 100
  • Odpowiedz
@eloar: Wycelowana z tematem, nie z odbiorcami treści. Akcja z dziećmi LGBT też nie jest zamierzona na odbiorców dzieci, tylko ich rodzicow.
  • Odpowiedz
mógłbyś jeszcze raz?

@tochybaananas: Chodzi mi o to, że Fundacja Nasze Dzieci z Kornic od billboardów prolife ma jako jeden z celów statutowych wpisane dożywianie dzieci więc krytyka typu, że za te pieniądze można by było wyżywić wiele dzieci ma jakiś sens, natomiast akcja z dziećmi LGBT nie ma żadnych innych celów zapisanych w statucie. Dożywianie dzieci LGBT nie pomoże im w ich problemie, bo zmienić muszą się ich rodzice.
  • Odpowiedz
@R187: jesteś pewien, że odbiorcami kampanii o dzieciach alfabetu są ich rodzice, a nie na przykład ich rówieśnicy? W takim razie wg Ciebie kampania ta jest skierowana w dzieci QWERTY? brzmi to dość ofensywnie. Określenie "wycelowana w" sugeruje że jest "przeciwko czemuś", jak kampania "wycelowana w nadużywanie alkoholu przez R187".

BTW autor obrazka zarzuca hipokryzję GW, która z jednej strony wskazuje, że kampania bilbordowa to marnowanie pieniędzy, które mogłyby nakarmić dzieci,
  • Odpowiedz
jesteś pewien, że odbiorcami kampanii o dzieciach alfabetu są ich rodzice, a nie na przykład ich rówieśnicy?

Zamierzonymi odbiorcami są rodzice, tak wynika z tekstu, ale ogólnie odbiorcą jest każdy, kto popatrzy na taki billboard.

Określenie "wycelowana w" sugeruje że

Pewnie powinienem napisać to inaczej, że taki był ich temat.

Wolałbym aby ktoś kupił mi dobrą kanapkę zamiast wieszać bilboard nawiązujący do mojej seksualności.

@eloar: Jeśli nie jesteś dzieckiem, którego rodzice
  • Odpowiedz
Nie sądzę by dzieciom, których odrzucają rodzice z powodu ich orientacji pomogły darmowe posiłki, bo to nie jest ich problem

@R187: a no tak, bo dzieciom z rozwodzacym sie rodzicami i plodom darmowe posilki sa juz nieodzowne xDDDDD piekne samozaoranie, gratuluje xD
  • Odpowiedz
@R187: wydaje mi się, że to była ironiczna hiperbola, a OP chciał pokazać, to że GW jest gazetą przekazującą informację przez pryzmat jakiegoś tam zbioru poglądów. Jednocześnie przypominam to jest forum ze śmiesznymi obrazkami, więc w pierwszej kolejności warto założyć, że ktoś ironizuje, trolluje bądź stosuje satyrę, ale nie pisze coś w 100% poważnie ;)
  • Odpowiedz
@R187: w takim razie i Ciebie problem nie dotyczy, to po co się na ten temat udzielasz? Nie za dużo myślisz o seksualności dzieci?
  • Odpowiedz
mógłbyś jeszcze raz?

@tochybaananas: Chodzi mi o to, że Fundacja Nasze Dzieci z Kornic od billboardów prolife ma jako jeden z celów statutowych wpisane dożywianie dzieci więc krytyka typu, że za te pieniądze można by było wyżywić wiele dzieci ma jakiś sens, natomiast akcja z dziećmi LGBT nie ma żadnych innych celów zapisanych w statucie. Dożywianie dzieci LGBT nie pomoże im w ich problemie, bo zmienić muszą się ich rodzice.

@
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@R187:

BTW autor obrazka zarzuca hipokryzję GW, która z jednej strony wskazuje, że kampania bilbordowa to marnowanie pieniędzy, które mogłyby nakarmić dzieci, a innym razem informuje o kampanii bilbordowej pomijając aspekt niewłaściwie skierowanych środków

To jest coś w deseń PiSu i komuchów. Jak ktoś im wytyka komuchów w partii, to potem sapią się: "Lepiej skupcie się na swoich komuchach" i magicznie zapominają o swojej wyłączności na antykomunizm, którą sobie próbowali przez
  • Odpowiedz
w takim razie i Ciebie problem nie dotyczy,

@eloar: Dotyczy mnie, nie jestem heteroseksualny i mam rodziców, konserwatywnych.
  • Odpowiedz