Ostatnio wróciłem do łupania w openttd, ehh :D Dawajcie jakieś fajne tipy czy co. Jedno co zauważyłem to spróbowałem trochę się pobawić statkami ale bardzo ich mało :( wodolot pływający 100km/h całkiem fajny jak się go już odblokuje ale to tyle. #openttd
Ja lubię robić "metro" czyli kilka stacji w mieście, w okręgu albo półokręgu i w miarę możliwości "schowane" z tunelach więc miasto się rozwija nad torami. Niestety często za małe odległości na sensowny przychód, no i ciężko edytować potem w środku miasta.
@sylwke3100: A szkoda bo irl statki mają bardzo duże znaczenie w transporcie dalekosiężnym, no i imo to by był taki fajny stopgap dla nowicjuszy że nie musisz budować kilometrów torów a i tak możesz mieć jakiś sensowny przychod. Jedna śmieszna rzecz którą zrobiłem to odpaliłem kilka wodolotów by pływały z pasażerami między Kopenhagą a Malmo na serwerze i po jakimś czasie zrobiły się fajne duże miasta na lotniska :D
Kto i ile dał pomocy Ukrainie w formie kasy i sprzętu. Ładne pokazuje proporcje, gdzie jest Polska i odsiewa pewne mity. Pewna niespodzianka w kwestii krytykowanych Niemiec.
Jedno co zauważyłem to spróbowałem trochę się pobawić statkami ale bardzo ich mało :( wodolot pływający 100km/h całkiem fajny jak się go już odblokuje ale to tyle.
#openttd
Jedna śmieszna rzecz którą zrobiłem to odpaliłem kilka wodolotów by pływały z pasażerami między Kopenhagą a Malmo na serwerze i po jakimś czasie zrobiły się fajne duże miasta na lotniska :D
Jest na niej dodatek Squid Ate FISH z niestandardowymi statkami. No i oczywiście polskie dodatki - pociągi, samochody, budynki :)