Wpis z mikrobloga

• 0
Powrót po 16 latach do Tibii. Ostatni raz grałem na 7.6, będę odkrywał wszystko na nowo.

Jaka profesje wybrać? Grałem Knightem na 7.6
Jaki serwer wybrać? Słyszałem że obecnie PVP jest bezsensu a głównie to mnie interesowało w Tibii. Nie nudzi się gra bez PVP?

#tibia #tibiazwykopem
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gawix:
to czy pvp czy non-pvp to Twój wybór, ale jak masz zamiar grać to warto zainwestować te 40zł w jakąś w miarę wyskilowaną postać, gra będzie dużo przyjemniejsza.

Co do zmian, zobacz sobie poradnik Zarakso jest na youtubie kilka odcinków.

PS. na harmonii (non-pvp) mamy gildie w której gra kilku mirków
  • Odpowiedz
@gawix: pvp jest bez sensu bo przez twista praktycznie expa nie tracisz. na pvp nawet mają łatwiej ze względu że można sobie przez krzaki i m walle przechodzić. jak chccesz pvp to retro open(stare zasady pvp) albo retro hardcore (ludzi dostają expa za zabitych).
Chyba w tej chwili najlepiej wrócić na nowe serwery. Kup sobie przez char bazar jakiegoś low lvla i dopiero zacznij grać jak będzie miał chociaż 100
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@frems na tej Karnie warto zacząć grać? Nie ma problemu kupić takiego chara, ile za to warto wydać? Nie znam się na tych cenach więc wam zaufam ile warto przeznaczyć.
  • Odpowiedz
@gawix: no warto bo nowy server, dużo ludzi gra więc łatwiej team znaleźć. z kupnem chara na karnie będzie drożej ze względu że nowy server więc dużo ludzi chce tam grać.
co do ceny to zależy jaka prof i czy w jakiś konkretny skill celujesz.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@frems nie, interesuje mnie knight albo paladyn. Tak jak pisałem, nic nie wiem o nowej Tibii i z chęcią poodkrywam, nie mam zamiaru robić z siebie powergamera i udowadniać komuś czegoś. Relax, żebym nie zdechł odrazu na pierwszy expie.

Widzę knight z 77 sword za 58TC. To dużo czy mało za taką postać?
  • Odpowiedz
@gawix:
Za tyle możesz kupić knighta z 100+ skilem.

Karne odradzam jak chcesz grać dla przyjemności, kolejki, zajęte respy, mniejsza dostępność itemów itd
  • Odpowiedz
@gawix: to jest cena startowa aukcji. a skill jest wbity na offline treningu pewnie od początku serwera bo na swoim eku mam podobny skill. Jak byś kupił takiego chara za 60-100 tc to cena bardzo dobra.
Secura to też bardzo oblegany świat. Także kolejki na respy ale chyba lepiej zacząć na takim gdzie masz wszystkiego więcej i zawsze ktoś pomoże niż grać gdzieś gdzie jest 100-300 osób online max i
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@frems dobra, coś ogarnę i na jakiś serwer wbije. Dzięki za pomoc wykopki, do zobaczenia w thais ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz