Wpis z mikrobloga

Cześć mirki nwm czemu ale od mewingu zrobił mi się drugi podbródek kiedy przestaje trzymać język na podniebieniu kiedy jem albo mówię cała skóra i mięsień tłuszczu raczej nie ma opada i tworzy drugi podbródek dodatkowo cały czas czuje w tym miejscu napięcie i lekki ból postanowiłem przerwać mewing na jakis czas zobaczę czy wsztko wróci do normy wiecie co może się dziać ? I jak temu zaradzić #mewing
Pobierz d.....i - Cześć mirki nwm czemu ale od mewingu zrobił mi się drugi podbródek kiedy pr...
źródło: comment_1616569315COpS45xCdMiz7EehXAWzFl.jpg
  • 21
@Jazielony: trzymanie języka na podniebienie ma to mieć pare zalet z wyglądem szczęki i pomoc w nauce jak najczęstszego oddychania nosem co jest zdrowsze ja miałem zawsze normalna szczeka bo jestem dość szczupły ale chciałem zobaczyć jak to działa i po trzech miesiąc na filmie którym i i tak tego aż tak nie widać jak na tym zdjęciu dostrzegłem ze coś się dzieje z moja szyja tylko jak mówię czyli wtedy
@dobromir-radecki: jesli boli Cie "za" brodą to prawdopodobnie poprostu przeciązasz ten miesień odpowiedzialny za ustawienie języka na podniebieniu, średnio wydaje mi sie że to ma prawo działac, najwieksze znaczenie tu ma podejrzewam ustawienie kregoslupa i co za tym idzie czaszki.
to działa, po prostu rozrost mięśni jak każdy inny

@Bryk: "to działa", ponieważ zostało zbadane i jakiekolwiek wyniki tych badań zostały opublikowane, czy "to działa" bo powiedziała tak mądra głowa na youtube?
@TatoAktywny: logiczne, że jak używasz mięśnia to on się rośnie, np. osoby z chorobą zacisku szczęki (nie pamiętam jak to się nazywa dokładnie) mają zawsze nadbudowane te mięśnie
@Bryk: ale czym innym są mięsnie żucia i staw skroniowo żuchwowy a czym innym jest linia szczęki. Nie specjalnie widze jakąkolwiek możliwość aby wyrobić ją w tej bocznej plaszczyźnie, a co do mięsni żucia to jak najbardziej ale to widac jak się patrzy z przodu a nie z boku
@dobromir-radecki: #!$%@? stary, pisze ci przecie, ty przy okazji podnoszenia języka angażujesz też inny miesięń, zlokalizowany bezpośrednio za twoim podbródkiem i to on odpowiada za twój podwojny podbrodek, to z jaką siłą trzymasz język na palecie nie ma tu nic do rzeczy, podesłałbym ci filmik Astrosky'a na ten temat ale chuop jest borderline #!$%@?ą i usunął wiekszosc filmow ze swoejgo kanału w tym owy filmik xD