Wpis z mikrobloga

Mirki polećcie jakieś kamery do #monitoring na zewnątrz domu. Potrzebuje dwóch opcji. Jedna PTZ druga stałe z ogniskowa myślę 4mm bo będą dość wysoko, alternatywnie zmiennoogniskowa ale zmotoryzowana.
Muszą obsługiwać ONVIF bo #inteligentnydom i #homeassistant
Budzet myślę że do ~1500 PLN jeśli PTZ, połowa tego za nie PTZ bo naturalnie potrzebowałbym ich więcej więc raczej budżetowo bardziej niż mniej.
Myślałem coś Dahua bo do pracy zamawiałem i są spoko patrzyłem też na HIK ale już głupieje sam. Z Ali teraz mi odrazu dolicza VAT i cło też pewnie dowalą więc ceny takie mało atrakcyjne tej Dahui się zrobiły.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kwantowykocyk: @raFFcio: do zastosowań domowych i z ceną w miarę ludzką to tylko Dahua, Hikvision i BCS. Które wybierzecie to tak naprawdę bez znaczenia. Dobierz cietylko modele pasujące do wymagań i tyle.

Jeżeli budżet pozwoli na trochę więcej to warto zainteresować się Novusem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kwantowykocyk: ja ze swojej by polecę jeszcze ipoxa - do dostania na napad.pl. Polecił mi go znajomy instalator i naprawdę jestem z niego mega zadowolony.
I w razie czego na napad.pl instalatorzy mają spore rabaty - jak masz kogoś, kto siedzi w alarmach i może Ci coś zamówić to możesz naprawdę sporo zaoszczędzić
  • Odpowiedz