Wpis z mikrobloga

Duży plus dla Karola za roast. Jak to powiedział w trakcie swojego występu, zwyzywa innych twórców i już faktura na niego czeka. Sam przebieg tego całego wydarzenia pozostawia wiele do życzenia, ale plus pod względem finansowym. Z jednej strony wydaje mi się, że teraz łapie się wszystkiego, żeby przez swoje 5 minut (które i tak już trwa o wiele więcej) zarobić, ile się tylko da. Nie oszukujmy się, bo każdy z nas by zrobił tak samo w podobnej sytuacji. Box z ich płytą w preorderze (399 zł) podobno sprzedaje się w zatrważającym tempie i sporo ich już zeszło, a Wujek Łuki napisał na Instagramie, że im bliżej wydarzenia, tym box będzie droższy, więc zapewne widownia Friza uzbiera pieniądze i kupi tego boxa za jakieś 500 zł (?), żeby tylko znaleźć się na ich wydarzeniu. Ktoś zarzucił Frizowi na Twitterze, że jeżeli chce prowadzić content dla starszej widowni, to musi pozbyć się Pateca i Nowciaxa. W tej kwestii jestem rozdarty, bo rzeczywiście ci dwaj zachowują się dość często bardzo infantylnie, ale jednak wprowadzają pewną świeżość do całego projektu. W sumie gdyby nie Patec w trakcie trwania daily, to może poszłoby to w zupełnie inną stronę. Ciekawi mnie wasze zdanie na temat tych dwóch członków pod względem dalszej realizacji projektu. Krążą słuchy, że jeszcze przed wydaniem płyty, uzyska ona już status diamentowej. Jest to możliwe, a wtedy wiadomo kogo zaboli. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czy to skok na kasę? Zapewne tak, ale ktoś już tu kiedyś napisał, że w takiej sytuacji i z taką widownią to trzeba doić, ile się tylko da.
#friz
  • 19
@kasper_st: Patecki zrobił ostatnio spoko odcinek z basenu. Gdyby nagrywal to friz to wrzuciłby z tego fragment co najwyżej 1 minutowy, gdzieś w montażu. Gdyby wykorzystywał w pełni te swoje materiały to moglby rownie dobrze wrzucać filmy co 2 dni. Jednak oczywiście jak typowy polski youtuber musi kopiowac jakis Paulow czy Dobrikow mimo że polski widz raczej tego nie ogląda.
@Meritum: Podzielam Twoje zdanie, bo mnie Nowciax też nie siada. Próbowałem się przekonać do jego osoby i contentu, który prezentuje, no ale ciężko, nie wpasowuje się w kanon całej reszty. Co do Pateca, może i jest to jakiś początek gwiazdorzenia, ale póki co ciężko ocenić. Prędzej bym tę łatkę przyszył Kasi, np. po feralnym odcinku u Majka ze zgadywaniem smaku z zamkniętymi oczami (o ile się nie mylę). Chyba nie było
@kasper_st: slucham? Patec czy Nowciax nie tworza contentu dla starszych? To raczej Murcix i jej simsow sie powinni pozbyc, ja content pozostalych lubie poza Krzycha autami, jak jest odcinek niemotoryzacyjny to fajnie sie oglada. O Kasi sie nie wypowiadam poki co, zobaczymy jak beda wygladac te odcinki niegamingowe bo tych nawet nie zamierzam wlaczac i tracic zycia na ogladanie jak ktos gra na kompie xD
@corryand: Odnośnie do Pateca i Nowxiaca to ktoś na Twitterze pod postem Friza zasugerował i, o dziwo, zebrał dużo polubień. Co do Murcix to racja, niestety jej content nic nie wnosi. Ciągle te same, powtarzające się filmiki i tytuły, tylko np. z kimś innym, zero innowacji.
@kasper_st: u Murcix lubie jedynie te filmy z gotowania i jak inni testuja, ciagle sie ludze ze zaczerpne jakiejs inspiracji ale niestety jeszcze to nigdy sie nie zdarzylo xd ale z czystej ciekowsci sobie obczajam
@Kalypsoo: no temu, ze nie mysli to sie zgodze xd ale jakos tak przyjemnie dla rozrywki lubie wciagnac. Najciekawsze sa dla mnie reakcje innych i jak inni sie pojawiaja na jej filmach niz jak ona sama je prowadzi xd Najlepszy dotad film to byl z gotowania z Nowciaxem