Aktywne Wpisy
A330 +562
Tak się spuszczają wszyscy (i słusznie) nad aferą z wypromowana burdelmama, a ja pragnę przypomnieć że nasi ukochani włodarze portalu wykop jarali się jak dzieci na możliwość wywiadu z bandytą, mafioza i gangsterem. Ciekawe co o "kobietach" powiedzial pan J.S. pani A.S., może o tych które mafia gwalcila, zmuszała do prostytucji albo wymuszala haracze? Tfu na was
#heheszki #moderacjacontent #afera #tvn #wykop
#heheszki #moderacjacontent #afera #tvn #wykop
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Powiedzmy, że w sporej firmie jest kilka osób zatrudnionych na tym samym stanowisku i mających te same obowiązki. Według moich przypuszczeń jedna z tych osób zarabia sporo więcej niż pozostałe. Na pewno nie jest to uzasadnione to stażem pracy na tym stanowisku. Oczywiście nie dysponuję żadnymi "twardymi" dowodami w postaci dokumentów. Czy można taką sprawę zgłosić anonimowo do inspekcji pracy, aby wykonali kontrolę i sprawdzili to? Tzn. wiem, że zgłosić zawsze można, ale czy oni traktują takie zgłoszenia poważnie jeśli są anonimowe.
#prawo #prawopracy
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #604d1b514fe83c000a904548
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Przekaż darowiznę
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-pracy-16789274/art-18-3-c
Co więcej, ale szczerze nie podam podstawy prawnej bo nie pamiętam, jestem prawie pewien, że firmy mają obowiązek na żądanie pracownika przedstawić drabinkę zarobków w zależności od
Nawet jak nie będzie anonimowe to nie potraktują tego poważnie. Chociażby dlatego, że przepisy nie nakazują wszystkim płacić tyle samo za taką sama pracę. Ktoś lepiej np. negocjował i dostaje więcej. Dodatkowo to częste, że osoby o mniejszym stażu w danej firmie zarabiają więcej, bo płace tych co były zatrudnione nie rosły w takiem tempie jak płace rynkowe. Generalnie w przypadku