Wpis z mikrobloga

Mirki byłem na wymianie oleju i przy okazji poprosiłem o wymianę płynu hamulcowego. Koleś użył takiej maszyny odpowietrzał/wymieniał płyn w każdym kole i rzekomo z tego urządzenia napełnił nowy płyn. Nigdy nie wymieniałem płynu hamulcowego więc trochę się nie znam. Jest to możliwe czy zrobił mnie w bambuko xD

#motorycacja #samochody #mechanikasamochodowa
thebestisyettocome - Mirki byłem na wymianie oleju i przy okazji poprosiłem o wymianę...

źródło: comment_16155518908tnMF6Zo2DUBWrQrXFdR5z.jpg

Pobierz
  • 9
@Heady1991: lepiej kupić zestaw z pompką ręczną za 70 zł i samemu pompować sobie przy kole dolewając do zbiorniczka nowy płyn, przynajmniej widać kiedy stary płyn przestaje lecieć + nie trzeba prosić drugiej osoby o pomoc
@Heady1991: No wymieniasz co rok, albo 2-3 lata zależy od tego jaki płyn i do czego. Ale mając już 2 samochody i inwestując 70 zł w taki ręczny sprzęt to po 2 wymianach już się zwraca. Podobnie np. z pompką wypompowywania oleju z silnika - szybciej, czyściej i też po jednej wymianie cena zakupu się zwraca. A dodatkowo satysfakcja, że sami to zrobiliśmy(wymiana płynu/oleju) też dużo daje.