Wpis z mikrobloga

@4konwersy: Grałem na discordzie za pomocą tego https://roll20.net/ Nawet fajnie, ale jak grasz z obcymi to lepiej od razu wypytaj o skill. Ja wolałem pośmieszkować troche, a sama gra dla mechaniki, rzucanie kością i używanie skilli postaci, za to 2 osoby miałem które udawały że są w teatrze na scenie. Totalnie nie pasowaliśmy do siebie. Ja wolałem cos takiego "moja postać rzuca sztyletem, po czym odskakuje na 1,5 m w tył"
@4konwersy: ja gram przez roll20 + Discord ze starymi kumplami ze studiów. Wszyscy zapracowani i dzieciaci to z braku czasu na przygotowywanie sesji wykupiliśmy gotowe moduły (tomb of annihilation, descent into avernus) :) wszystko ładnie przygotowane (mapki, przeciwnicy, fabuła, questy itp) i rozpisane, gra się wybornie :)
@Picfan: Oj, to ja tez raczej jestem z tych co normalnie będą mówili co się dzieje. Nie mam nic dobrego aby zbudować trochę atmosfery, ale taka grafomania to jakiś koszmar ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Napiszę Ci priv z moim discordem, bo nie mam z kim grać, wiec możemy coś razem ogarnąć.
@4konwersy: Ja wróciłem do gry jakoś rok temu po 10~latach przerwy i zacząłem właśnie grać przez Roll20+Discord. Ogólnie na start polecam kampanię "Powrót czarnoksiężnika" z dmsguild.com (3 części po kilkanaście zł każda). Jest po polsku i fajnie wskazuje na to, na co zwracać uwagę przy prowadzeniu. Moduł ma mapki do wgrania na rolla, statystyki postaci itp.
Jeśli chodzi o szukanie ludzi (tutaj już widzę, że nie ma problemu) to na FB