Wpis z mikrobloga

@Jabby: Nie wiem czy sluchales wywiadu, bo mi akurat leci na sluchawkach. To tak tylko faktologicznie: tak on powiedzial takie slowa. Natomiast kontekst calej wypowiedzi (i nie mowie tu o mojej interpretacji tylko tego co mowil przed i po tym zdaniu bardzo jasno) byl taki ze: objawy agresji takie jak ten atak nozownika mozna porownac do agresji kibicowskiej w tym sensie, ze sa ta akcje chorych jednostek motywowane ich wewntrzym #!$%@?,
czym się różni pobicie czarnego za kolor skóry, od pobicia innych ludzi ? Czym się różni pobicie katolika za wiarę od pobicia innych ludzi? Czym się rozni wbicie noża w plecy gejowi za chodzenie za rękę z innym chłopakiem, od wbicia noża komuś innemu?

@yummy157: No właśnie niczym. Każdą przemoc nalezy zwalczac.

Lewaki myślą, że jak giną Polacy to jest to śmierć jak śmierć - proces biologiczny. Natomiast jak giną żydzi
Natomiast kontekst calej wypowiedzi (i nie mowie tu o mojej interpretacji tylko tego co mowil przed i po tym zdaniu bardzo jasno) byl taki ze: objawy agresji takie jak ten atak nozownika mozna porownac do agresji kibicowskiej w tym sensie, ze sa ta akcje chorych jednostek motywowane ich wewntrzym #!$%@?, a nie inspirowane czy akcteptowane przez porzadek prawny.

@WeShouldAllRun: On bezpośrednio przed tym mówi, że w Polsce nie ma i nie
@AustinMeaulnes: No dokladnie. Rozmowa zaczyna sie od tego jak ona leci z tematem stref wolnych od LGBT, jakis tam uchwal sejmikow itp itd, pokazujac to jako przyklady, ze zle sie dzieje. On w odpowiedzi mowi swoje argumenty i opowiada ze nie ma w Polsce i nie bylo przesladowan osob LGBT - jak rozumiem do tego momentu nie mamy zadnych watpliwosci ze jest mowa o porzadku prawnym - ona nagle totalnie zmienia