@volver021: XD chłopie ty sobie weź jakąś książkę poczytaj. nas tutaj #!$%@? to , że masz dużo floty. sporo na tagu gielda ludzi z zasobniejszym portfelem, a na reddicie to już w ogóle dzieciaki po 17 lat wrzucają siedem razy wiekszy hajs, niż tam sobie wyciągnąłeś ostatnio xD
@volver021: z tego co wiem to profesjonalne konta brokerskie oferuja takie uslugi. musisz miec wystarczajaco hajsu na nich zeby pokryc ewentualne straty, ewentualnie broker zabezpiecza sie w inny sposob. grubasy przeprowadzajac wielkie short ataki dzialaja oczywiscie na innych zasadach. ja u swojego brokera nie moge shortowac. ciekawe w shortowaniu jest to, ze ewentualnie straty moga rosnac w nieskonczonosc a zysk moze wyniesc max cene akcji. z longami jest zupelnie na odwrot.
@Kupiec_z_Konstantynopola: to spoko, ale nie wypowiadaj się za wszystkich bo sam brzmisz jakbyś miał 17 lat xDDD @zweipack: no i dziękuję za taką podpowiedź
z short atakiem w reku
chce bym sie bal
ja nie czuje leku
:)
#gme
ciekawe w shortowaniu jest to, ze ewentualnie straty moga rosnac w nieskonczonosc a zysk moze wyniesc max cene akcji. z longami jest zupelnie na odwrot.
@zweipack: no i dziękuję za taką podpowiedź