Aktywne Wpisy
nalogowiec +1218
W nawiązaniu do mojego poprzedniego wpisu --> https://wykop.pl/wpis/76945033/https-www-otodom-pl-pl-oferta-cena-do-jutragaraz-4
Miałem zawołać plusujących na drugi dzień, ale pomyślałem, że zobaczymy jak się sprawa będzie miała po tygodniu - a te 7 dni mija akurat dziś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mieszkanie nadal wisi z dopiskiem, że cena obowiązuje do jutra, przy czym - co ciekawe - przedwczoraj została ona obniżona o 5900 pln (174 pln/m2) ¯\(ツ)/¯ dodatkowo deweloper zrezygnował z opłaty za garaż i zamiast poprzednio żądanej ceny 4000 pln dodaje go przy zakupie
Miałem zawołać plusujących na drugi dzień, ale pomyślałem, że zobaczymy jak się sprawa będzie miała po tygodniu - a te 7 dni mija akurat dziś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mieszkanie nadal wisi z dopiskiem, że cena obowiązuje do jutra, przy czym - co ciekawe - przedwczoraj została ona obniżona o 5900 pln (174 pln/m2) ¯\(ツ)/¯ dodatkowo deweloper zrezygnował z opłaty za garaż i zamiast poprzednio żądanej ceny 4000 pln dodaje go przy zakupie
Koziom +158
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
DigitalBros pokazało raport
Wykazuje w nim zysk 74,739 mln euro z "Premium Games"
Na to składa się zysk ze sprzedaży:
(Tytuł, data premiery)
Death Stranding 14.07.2020
Control 27.08.2020
Ghostrunner 27.10.2020
Assetto Corsa - nie wiem co to ale steam pokazuje ze to jakis margines.
PAYDAY2 - to samo co powyzej - 1k recenzji z kilku dlc i innych takich
A teraz meritum chce oszacować liczbę sprzedanych kopii Ghostrunnera ze stajni OML - który jest na gpw
Patrzac po liczbie recenzji na steamDB (wiem ze marny wskaźnik ale przynajmniej spójny) to wychodzi mniej wiecej 58/18/23 miedzy DeathStranding Control i Ghostrunner
Cena DS jest prawie x2 wiec powinien wiekszy kawalek tortu dostac a cena GR miala mniejsze przeceny od Control. Stad zalozylem 78/9/12
I tak liczac mamy ze Ghostrunner przyniósł jakies 9 mln euro.
Cena GR to mniej wiecej 25 euro z tego odliczyc prowizje steam(25%) to jakies 18 euro no i teraz niewiadoma ale sadze ze % wydawcy to nie wiecej niz 30% jako ze to drugi wydawca po drodze jeszcze jest AllInGames czyli wychodzi 7,5 euro za sztuke. 9 mln / 7,5 daje nam 1,2 mln kopii.
A teraz gdzie sie zakrecilem co pominąłem ?
#gielda #oml