Wpis z mikrobloga

Pytam, bo od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu, a chciałbym móc czytać moje ukochane fan-fic z #starwars na czytniku, a nie na telefonie ! fanfiction.net

@pepsiupl: to takich rzeczy kobo jest lepsze bo jest zintegrowane z pocketem (https://getpocket.com/). Klikasz sobie w przeglądarce na komputerze artykuł do przeczytania na później i pojawia ci się na czytniku.
  • Odpowiedz
można zapisywać artykuły, które potem są automatycznie wysyłane na Kindla.

@64757061: tak, ale kindle nie ma supportu w interfejsie do tego. Robiłem coś podobnego i sam generowałem sobie krótkie książki z plików md i artykułów, które mnie interesowały ale kindle zawsze to widzi jako książka i nie masz opcji typowych dla tych usług czyli np oznaczanie artykułów, archiwizacja, ciągła synchronizacja itp.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@64757061: jesli dobrze pamietam to jakos do 10 tekstow miesiecznie za frajer?

Chyba lepiej zaprzegnąć calibre do tego.
Albo jakąś wtykę do pchania arta na maila w amazonie.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: to prawda, Instapaper wysyła zapisane artykuły w formie książki/czasopisma i nie ma ciągłej synchronizacji Kindle-Instapaper

@Dibhala: niestety, nie pamiętam czy są jakieś limity w darmowej wersji (ja korzystam z darmowej i mi wystarcza)
  • Odpowiedz
@64757061: ja kiedyś dawno temu sprawdzałem calibre jako czytnik newsletterów a że często podpinałem knedla do kompa to miałem z automatu co czytać
W pewnym momencie trochę za dużo miałem lektury i zaczęła się nawarstwiać więc zaprzestałem. Teraz staram się rzadko podpinać czytnik do kompa i to co mam w biblioteczce zaciągam z onlajnowej kopii. Musiałbym porządnie sprawdzić możliwości calibre content server i poszperać za ewentualnymi wtyczkami żeby jakoś z automatu
  • Odpowiedz