Wpis z mikrobloga

#programista15k #pracbaza #devops #kubernetes

Ile wołać hajsu dla UK, Londyn na stanowisko Devops / SRE (Kubernets, AWS, Docker i te sprawy) na umowie o pracę?

#uk

Kubernetes developer zarabia na rok brutto w funtach w Londynie

• 50k 18.6% (18)
  • 60k 8.2% (8)
  • 70k 17.5% (17)
  • 80k 55.7% (54)

Oddanych głosów: 97

• 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@zdalny_robol: na b2b pracując dla UK miałem ofertę 55k funów rocznie, a miałbym tylko klikać nginxa i maintenance stronek. Zdecydowanie 80k za kubernetesa.
  • Odpowiedz
@villager: 80k na b2b w londynie to jakies £330 dniowka. Na Londyn to bardzo male pieniadze. Ja pracuje za podobna stawke zdalnie dla firmy oddaloniej ponad 100km od Londynu i nie powiedzialbyl ze kts mnie jakos bardzo griluja. W Londynie dobra stawka to £450-600 dniowka na b2b
  • Odpowiedz
@villager: A jaki mi prawami sie rzadzi b2b w UK? Malo kto wie co to jest b2b w UK, glownie uzywa sie zwrotow Contractor albo Freelancer. Nie wiem skad mialoby sie wziasc 80k jesli nie ze stawki godzinowej badz dziennej dla b2b?
  • Odpowiedz
@FreeSpartacus: @villager: @cofko: zgodzili się na £70k z bonusami umowa o pracę, praca ma być zdalna. Mam tylko 1 doświadczenia komercyjnego z Kubernetes (razem 6 lat), więc na spokojnie zaczynam swoją przygodę w świecie devops. Skok z 50k do 70k to (z 3k do 4k netto na miesiąc) i tak duzo wg mnie. Może jak się doszkolę to wskoczę na b2b, no i jak się kowid
  • Odpowiedz
na b2b pracując dla UK miałem ofertę 55k funów rocznie, a miałbym tylko klikać nginxa i maintenance stronek. Zdecydowanie 80k za kubernetesa.

@cofko: ( ͡° ʖ̯ ͡°) o panie ja ledno 3k na łape tuż to szok takie pieniądze ładnego skilla masz
  • Odpowiedz