Aktywne Wpisy
Atypical +87
Zdecydowałem się kupić 125cm3. Mimo że mnie wszyscy namawiają na prawo jazdy A i kupno maszyny 500 w górę. A ja po prostu chce sobie spokojnie pojeździć pozwiedzać i pooglądać widoki, a nie #!$%@?ć 250 i wyprzedzać wszystko co się da.
Pojeżdżę, pouczę się, nabiore wprawy i za rok jak mi się spodoba i będzie mi potrzeba wymiany na dużą pojemność, zrobię sobie to A a ten motocykl zostanie na korki w
Pojeżdżę, pouczę się, nabiore wprawy i za rok jak mi się spodoba i będzie mi potrzeba wymiany na dużą pojemność, zrobię sobie to A a ten motocykl zostanie na korki w
PrawaRenka +122
#przegryw
Mam mentalność typu:
-nikomu nie przeszkadzaj
-nikomu nie spraw przykrości
-nikogo przypadkiem nie obraź
-nie wyróżniaj się
-bądź jak najbardziej ugodowym
-hehe głupim ustępuj
-jak plują na ciebie to powiedz że deszcz pada
-a co ludzie powiedzą
Ktoś się czegoś takiego pozbył? ( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mam mentalność typu:
-nikomu nie przeszkadzaj
-nikomu nie spraw przykrości
-nikogo przypadkiem nie obraź
-nie wyróżniaj się
-bądź jak najbardziej ugodowym
-hehe głupim ustępuj
-jak plują na ciebie to powiedz że deszcz pada
-a co ludzie powiedzą
Ktoś się czegoś takiego pozbył? ( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°)
Tytuł: Archiwum Burzowego Światła tom II: Słowa Światłości
Autor: Brandon Sanderson
Gatunek: fantasy
ISBN: 9788366409507
Ocena: ★★★★★★★★☆☆
Świetliści Rycerze muszą znów powstać. W końcu wypowiedziano starożytne przysięgi, spreny powracają. Ludzie szukają tego, co zostało utracone. Być może ta misja ich zniszczy. Wiatrowy zagubił się w strzaskanej krainie i balansuje na granicy między zemstą a honorem. Tkaczka Światła, którą powoli pochłania przeszłość, poszukuje kłamstwa, którym musi się stać. Kowal Więzi, zrodzony z krwi i śmierci, teraz próbuje odbudować to, co zostało zniszczone. Badaczka, od której zależą losy dwóch ludów, zostaje zmuszona do dokonania wyboru między powolną śmiercią a straszliwą zdradą wszystkiego, w co wierzy. Najwyższy czas, by się przebudzili, nadchodzi bowiem Wieczna Burza. I przybył Skrytobójca.
Drugi tom cyklu. Czytałam go już wcześniej - wciąż nie mogłam się doczekać, aż kilka z moich ulubionych scen będzie miało miejsce. Z drugiej strony niektóre rozdziały doprowadzały mnie trochę do szału - wiedziałam co się stanie, ale nie pamiętałam jak lub ponownie przeżywałam irytację na niektórych bohaterów. Z perspektywy kilku lat różnicy pomiędzy mną, kiedy to czytałam po raz pierwszy a mną sporo spraw, które wtedy były dla mnie jedynie bullshitem lub jakimiś wydumanymi problemami teraz lepiej rozumiem. Jest to chyba urok czytania książek po latach - tą czytałam jak tylko została wydana w 2014 r.
Wpis dodano za pomocą strony https://bookmeter.ct8.pl
#bookmeter
Ja jestem teraz na ii tomie Dawcy, pierwszy w porównaniu do pozostałych jest bardzo spokojny j może temu ma trochę minus w porównaniu do pozostałych. Cóż. Zobaczę, mam nadzieję że do 24 marca skończę co do mam