Aktywne Wpisy
yourgrandma +42
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będzie muzyka symfoniczna. Tradycyjnie podawajcie w komentarzach swoje propozycje na utwory do konkursu.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze.
WAŻNA PROŚBA NR 2:
Zdecydowaliście, że następną kategorią będzie muzyka symfoniczna. Tradycyjnie podawajcie w komentarzach swoje propozycje na utwory do konkursu.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze.
WAŻNA PROŚBA NR 2:
Movet +197
Mam wrażenie, że większość osób nie czai o co chodzi z tym położeniem tego filmu stonodze przez #stanowski #kanalzero
Nie chodzi o to, że stano jest propisowy czy nie
Chodzi o to, że Stonoga, z zerową wiarygodnością, wrzuca fejka, który jest łatwy do zweryfikowania, i nikt tego nie weryfikuje z tych wielkich DZIENNIKARZY, POLITYKÓW, AKTYWISTÓW.
Poza tym, ten temat, czy stano jest propisowy czy nie to gówno każdego
Nie chodzi o to, że stano jest propisowy czy nie
Chodzi o to, że Stonoga, z zerową wiarygodnością, wrzuca fejka, który jest łatwy do zweryfikowania, i nikt tego nie weryfikuje z tych wielkich DZIENNIKARZY, POLITYKÓW, AKTYWISTÓW.
Poza tym, ten temat, czy stano jest propisowy czy nie to gówno każdego
Shelly czy coś na zigbee? Czy jeszcze inaczej?
#smarthome #homeassistant #zigbee #tuya #automatykadomowa #inteligentnydom
@wujo17: myślałem o shelly 1 tylko się zastanawiam czy technologicznie zigbee nie będzie 'lepsze'? Nie ma na shelly opóźnień dużych?
Mieszkanie 3 pokoje 70m więc nie będzie tego jakoś mega dużo
do shelly chyba chciałbym zwykłe ścienne przyciski dzwonkowe
https://hejdom.pl/blog/17-tuya/326-tuya-zigbee-przelacznik-podtynkowy-wymaga-n-qs-zigbee-s04-2c-ln.html
Kupiłem też na próbję jednego Sonoff mini:
https://www.houseiq.pl/pl/p/Sonoff-Mini-ZigBee-ZBMINI-przekaznik-dopuszkowy/1270
ale jeszcze nie podlaczylem
@Drmscape2: wiem, ale z dzwonkowym to chyba lepiej wygląda :)
W ogóle śmieszny jest ten rynek zigbee:
- dopiero jakoś od zeszłego roku można kupić przełączniki w standardzie EU normalnej firmy: Legrand Netatmo, oczywiście w chorych cenach
- przełączniki firm trzecich dostosowane wymiarowo do sprzętu producentów europejskich jak Gira, Berker (np. Friends of Hue) to tak naprawdę przełączniki Enocean za pojedyńcze $, sprzedawane po kilkadziesiąt €/szt.. Wygląda to średnio w połączeniu z tradycyjnymi przełącznikami, inny wygląd klawiszy
- w roku 2021 pojawia się pierwszy pilot
https://www.banggood.com/Aqara-x-OPPLE-ZigBee-3_0-HomeKit-Version-Wireless-Smart-Switch-Work-With-HomeKit-From-Eco-system-p-1590410.html?cur_warehouse=CN&ID=6280512
Polecam bo wygladają jak zwykłe włączniki no i masz opcje 1x2, 2x2 albo 3x2 więc masę rzeczy mozesz obsluzyc.
Z modułów dostępnych na ali - wybrałbym te na zigbee (+ bramka zigbee-wifi). Czemu zigbee? bo te na wifi zapchają i
O jakich modułach zigbee myślisz? Widzę, że sporo włączników zigbee z ali jest na kwadratową puszkę co mi nie bardzo pasuje. Dodatkowo nie chcę całkiem bezprzewodowych bo co jak mi
@Drmscape2: ale na klasycznych może być sytuacja, że w zależności co ostatnio kliknałęś w apce to raz włączony będzie do dołu, a raz do góry, co nie? a przy podwójnych włącznikach to już w ogóle się zrobi bajzel jak obok siebie na dwóch włącznikach ten sam stan będzie oznaczał co innego ( ͡° ͜ʖ ͡