Wpis z mikrobloga

Mała wykopowa sonda.
Ile zajęło wam przejście Głównego wątku + wszystkich pobocznych.
Bez znaczników typu zabij grupę bandytów.

#cyberpunk2077
trejn - Mała wykopowa sonda. 
Ile zajęło wam przejście Głównego wątku + wszystkich p...

źródło: comment_1614870693PdYbSb3ncy13zNlLRVSuBe.jpg

Pobierz

Ile zajęło ci przejście głównego wątku + ważnych zadań pobocznych.

• 15-20h 14.8% (16)
  • 20-25h 8.3% (9)
  • 25-30h 4.6% (5)
  • 30-35h 10.2% (11)
  • 35-40h 11.1% (12)
  • 40-50h 7.4% (8)
  • 50h+ 43.5% (47)

Oddanych głosów: 108

• 27
@trejn: trzeba zrozumieć że pewnych gier nie gra się w biegu lecąc od A do B. Nie pomija się dialogów czy dodatkowej zawartości jak w tym przypadku drzazgi - tam jest zawartna informacja o świecie gry. To nie COD że lecisz po sznurku. :-) podejżewam że całą grę poznać to 200 h będzie za mało.
@cin123654: Zawsze wszyscy narzekają na pytajniki w grach. Tutaj nie dość, że narzekań nie ma, to jeszcze trzeba przeczytać wszystkie drzazgi, żeby móc się pochwalić skończeniem gry? Drzazg jest za dużo, częściowo są po prostu nieciekawe i potrafią się powtarzać.
@Exenex: CP to nie GTA, RD2 inne Sandboxy jak nawet Assasyn. Gry RPG wymagają od gracza dodatkowej uwagi. Zawierają dodatkowe elementy nie podane na tacy. Nikt nigdy nie grał w papierowe wersje takich gier ?
@cin123654: Nie lubię papierowych wersji takich gier i nie wiem co one mają do rzeczy w przypadku gry komputerowej. Nie porównuję CP do GTA, do RDR2 również nie. Stwierdzam jedynie fakt, że gra powinna być satysfakcjonująca bez opcjonalnych pytajników na mapie i czytania miliona nudnych drzazg. Co więcej - jeśli gra jest dobra, to często robię wszystkie aktywności poboczne. Ale to rdzeń rozgrywki musi mnie do tego zachęcić. W CP nie
@Exenex: RPG czy nawet w tym wypadku ARPG musi miec swoich fanów, i graczy którzy wiedza jak grać i jak zostać pochłonięci w świat gry. Przykład czy w GTA znajdują się informacje o świecie, jego historii , toczących się wojnach ? NIE. Bo to shuter reżyserowany typu od A do B + Sandbox. CP to ARPG gdzie główna fabuła to tylko kawałek historii. W materiałach dodatkowcyh, można dowiedzieć się o wielu
@cin123654: Racja.. głupie drzazgi zastąpią mi braki w grze. Brak konsekwencji, przeszłość V, która nie ma żadnego znaczenia, brak AI. Next-gen, który nie jest next-genem. Porównaj Cyberpunka do Tyranny w aspektach cRPG. Albo nawet do AC:Valhalla.
@Exenex: Valhalla to duży krok wstecz względem poprzednich. niecałe 20h w grze i zastopowałem bo nie mogę więcej.

Tak z ciekawości kupuję właśnie książki o CP2077 żeby jeszcze bardziej zagłębić się w świat
@cin123654: Ale to nie redzi wykreowali ten świat.. oni jedynie go rozszerzają. Zgadzam się, że uniwersum jest bardzo ciekawe i boli zmarnowany potencjał. A jeśli chodzi o Valhallę, to nie mogę się zgodzić. Jest zdecydowanie lepsza od Odyssey.
@Exenex: Ja poprzednie części łykałem, ta mnie odrzuca niestety. Możliwe że już za dużo cały czas tego samego.... tym bardziej że w poprzedniej spędziłem blisko 150h. Tutaj 20h i przerwa

A drugie odrzuca mnie jakość grafiki, powinien być progres jest regres. Bo budowa samych postacji ( jakość ) jest okropna. Recenzje gry też o tym wspominają że się nie postarali