Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +383
Kto wczoraj otworzył maskę w aucie przez dziwne stuki z okolicy silnika? Ja
Kto odkrył, że na jego silniku zasnął jakiś kot? Ja
Kto patrzył jak kot #!$%@? od jednego auta prosto pod drugie? Ja
Kto jak debil próbował przekupić kota parówką aby wyszedł spod tamtego auta? Ja
Kto pojechał na zakupy i wracając odkrył, że kot zdążył się zaklinować pod drugim autem? Ja
Kto próbował wyciągnąć kota wciśniętego w zawieszenie przez
Kto odkrył, że na jego silniku zasnął jakiś kot? Ja
Kto patrzył jak kot #!$%@? od jednego auta prosto pod drugie? Ja
Kto jak debil próbował przekupić kota parówką aby wyszedł spod tamtego auta? Ja
Kto pojechał na zakupy i wracając odkrył, że kot zdążył się zaklinować pod drugim autem? Ja
Kto próbował wyciągnąć kota wciśniętego w zawieszenie przez
Amatorro +247
Rozwala mnie postać tej "merytorycznej" bambaryłki z Konfederacji. Ruch Narodowy przeprał jej głowę i jako jedna z niewielu otwarcie mówi o PolExicie.
Tymczasem jej rodzice prowadzą gospodarstwo na kilkaset sztuk bydła, co oznacza że z samych dotacji na tę gałąź działalności rolniczej dostali od wejścia do UE jakieś 15mln PLN. Wyobrażam sobie jak ją ojciec wydziedzicza jak z kolegami uda się jej do PolExitu doprowadzić i się skończy "zabawa w politykę". XDDD
Tymczasem jej rodzice prowadzą gospodarstwo na kilkaset sztuk bydła, co oznacza że z samych dotacji na tę gałąź działalności rolniczej dostali od wejścia do UE jakieś 15mln PLN. Wyobrażam sobie jak ją ojciec wydziedzicza jak z kolegami uda się jej do PolExitu doprowadzić i się skończy "zabawa w politykę". XDDD
#transport #tir #spedycja
Może jest coś o czym nie wiem za co odpowiadają i jest to coś co jest niemożliwe do pominięcia.
Pośredniczą, biorąc na siebie nadzór nad całym obiegiem transportowym. Przykładowo masz 20 ładunków do wysłania, dajesz je spedycji, i oni robią wszystko za Ciebie a Ty masz czas na CS`a . Jeśli robisz to sam, musisz znaleźć 20 aut, dogadywać godziny, stawki, warunki itd z firmami które napiszą, dzwonić czy wszystko jest ok, czy rozładowane, czy będzie na czas.
Spedycji podajesz co, skąd-dokąd, za ile i wsio.
Spedycja ogarnia transport od punktu A do punktu B i wszystko, co z tym związane. Bookingi, cło, niezbędne zezwolenia, kontrole itd.
Pominąć spedycję możesz tak, jak każdego wyspecjalizowanego pośrednika - poświęcając na to tyle energii, że staje się to nieopłacalne. Chyba, że twoje transporty do jakieś bzdury w stylu palet po krajówce, ale i tak pewnie się
I jakbyś nie zauważył to drugie zdanie zaczyna się od "Znam mniej więcej ten temat", to że pewnie robisz w branży nie znaczy że musisz się zaraz odpalać.
Spedycja ogarnia
Nie mówię że znajdujesz sobie jedną firmę i ściągasz za jedno auto 6k, wysyłasz 5 miesięcznie i masz #!$%@?.
Tylko że to działa też wtedy w drugą stronę (przynajmniej tak mi się wydaje), posiadając flotę aut i pomijając spedytora możesz sobie pozwolić na podwyższenie ceny dla klienta bo pomijasz na tym etapie spedycje która by swoje przytuliła.
Kwestia zatrudnienia osoby która zajmuje
"Klient" by wysyłać swoje ładunki nie potrzebuje ocs i licencji spedycyjnej. Zamiast transa może skorzystać z furgonetki/clicktrans.
I nie oszukujmy się, większość spedycji bierze jak najtańsze auta z transa byle marża się zgadzała.
To napisałem w pierwszym moim poście ( ͡° ͜ʖ ͡°)