Aktywne Wpisy
HuopWsiowy +100
Czy wy też uprawiacie tzw. KRĘCENIE PALCEM PO JAGODZIE?
Chodzi mi o to, ze jak siedzi się przed kompem to wiadomo, resztki spermy, mastka, odparowana chemia z sików zbiera się pod napletkiem i to fajnie tam sobie dojrzewa. I tak w trakcie dnia wsadzany jest palec w napletek i sobie kręcimy dookoła jagody nim, zbieramy smaczki i zapaszki a potem pod nosek i wdyyyyychanko!!! (。◕‿‿◕。)
Chodzi mi o to, ze jak siedzi się przed kompem to wiadomo, resztki spermy, mastka, odparowana chemia z sików zbiera się pod napletkiem i to fajnie tam sobie dojrzewa. I tak w trakcie dnia wsadzany jest palec w napletek i sobie kręcimy dookoła jagody nim, zbieramy smaczki i zapaszki a potem pod nosek i wdyyyyychanko!!! (。◕‿‿◕。)
joker007 +38
Powiem wam tak lewaki. Nie interesuje mnie prywatne życie polityków których popieram. Pani Ewa może mieć i 10 dzieci z różnymi typami, może sobie pić piwo w Brukseli po pracy, nic mi do tego. Jak na razie zrobiła dobrą robotę tym pierwszym wystąpieniem.
Nie ma większąści to trzeba robić takie show, żeby się jakoś przebić. Widać też po ujadaniu trolii, że świetnie jej poszło.
#polityka #polska #konfederacja
Nie ma większąści to trzeba robić takie show, żeby się jakoś przebić. Widać też po ujadaniu trolii, że świetnie jej poszło.
#polityka #polska #konfederacja
Życie samotnego retro 30 latka było zupełnie innym światem od dzisiejszego 30 latka. Jeszcze w 2003 roku internet (którego zawartość dopiero raczkowała) to była nowość wykupywana w pakietach na godziny. Wtedy alternatywą do "dorosłości" były puste 4 ściany. Teraz zupełnie odwrotnie, ludzie obawiają się, że to rodzina może ograniczać ich możliwości korzystania z życia. Ludzie żyli bardzo stabilnie, bo nie było za bardzo innych opcji jeśli się nie było gwiazdą Rocka, czy aktorem Hollywood.
#gimbynieznaja #nostalgia #oldschool #retro #prl
@szary2: wiadomo, spotkania towarzyskie, kluby, koncerty, biblioteki, kościoły i wydarzenia publiczne to też wynalazki XXI wieku
@szary2: nieprawda. Ludzie spotykali się, podróżowali, chodzili razem do klubów i restauracji, spędzali wspólnie czas. (Wiem, że obecnie trudno w to uwierzyć młodym ( ͡° ͜ʖ ͡°)).
Reszta komentarza jak najbardziej prawdziwa. Dodam jeszcze, że za PRL-u "człowiek żyjący samotnie" to
@szary2: Dość naciągane wyjaśnienie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Realnie różnica jest taka, że ówczesny 20 latek był w sytuacji w której był wystarczająco "ustatkowany" aby w ogóle rodzina była realna opcją dla trzeźwo myślącego człowieka. Kończyłeś liceum, zdawałeś maturę i szedłeś do pracy w zakładzie, która nie była może szczytem sukcesu, ale była stabilna i pozwalała na jako-takie utrzymanie rodziny. Mieszkanie było łatwiejsze do dostania już jako rodzina 2+1 więc opłacało się najpierw rodzinę założyć mieszkając kątem u rodziców
Co chcesz w ciągu tych 5-6 lat osiągnąć żeby być wystarczająco "ustatkowany"?
@MaddoxX1911: Trójka z przodu, jeszcze nie taki stary, ale już nie taki młody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
no i te ustatkowanie się ala wkład własny na mieszkanie i kredyt na 30 lat to xd
@MaddoxX1911: Jasne, ktoś może mieć "niestandardowy" punkt wyjścia albo podjąć parę durnych decyzji życiowych (been there done that) przez co będzie miał łatwiej/trudniej. Niemniej jest to wykonalne dla większości w 5-6 lat.
Oczywiście za coś trzeba żyć na studiach, to jakieś 3k miesięcznie by się przydało na głupoty xd