Aktywne Wpisy
Potworek69 +5
#wojna #ukraina #rosja No i jak to skomentujecie? Rosja chce pokoju z Ukraina I pokojowego rozwiązania konfliktu, między innymi z racji tego, że osiągnęli już swoje cele i mogą odbębnić sukces, a "pokojowy" zachod nadal wysyła ukraincom sprzęt, a do tego za tydzień F16 mają być.. To kto w końcu chce, żeby wojna nadal trwała? Rosja czy zachod? Ciekawe..
Cześć
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
@BrakPomysluNaNick: Nie ich tylko rosyjska. Jak Rosjanie bombardowali Syrię to te same wykopki się masturbowały z radości.
@rybsonk: nikt nie mówi, że Trump zrobił dobrze. Najlepszy i tak był Obama wywołując tą wojnę i jeszcze dostając za to pokojowego Nobla( ͡° ͜ʖ ͡°)
@djtartini1: Znany fakt. Wojna zaczęła się od ataku wojsk USA
@rybsonk: A ZA PEŁOOOOO
taką wartość ma twój komentarz, teraz jest Bidon i Harris i trzeba ich krytykować za takie działania.
@djtartini1: Tak były w ramach operacji stabilizacyjnej już po tym jak wybuchło powstanie przeciwko Kadafiemu, ale pytanie było o to jak Obama wywołał wojnę w Syrii. Bo jeżeli szukasz naprawdę korzeni tego konfliktu to prędzej jest to zdestabilizowanie regionu przez wojny o ropę naftową wywołane przez Busha. Interwencja w Libii w ramach operacji Odyssey
@marcin-: Obaliła Kaddafiego i regionalna rebelia ogarnęła cały kraj, który do dziś się z tego nie podniósł. W niczym obalenie Kaddafiego nie pomogło i zginęły tysiące Libijczyków, którzy nienawidzą za to USA.
A tak a propos twojej wiedzy historycznej to Arabska Wiosna zaczęła się w Tunezji i w Egipcie wystąpieniami przeciwko prozachodnim (i proamerykańskim) władzom. To już nie pasuje do twojej układanki co nie?
W ogóle to była bardzo chytry plan żeby wywołać serię rewolucji w kontrolowanym przez
@marcin-: Przecież napisałem o tym wcześniej- że USA wpierały dyktatorów w Egipicie, bo to im
@BrakPomysluNaNick: zastanawiam się czasem, czy coraz mniej ludzi wierzy w takie brednie, czy coraz więcej?