Wpis z mikrobloga

Cześć, mam problem z Navigation Component. Stworzyłem sobie Activity z Toolbarem i Bottom Navigation.

Początkowy fragment to ekran ładowania, z niego aplikacja przełącza się na główny ekran(1 element bottom menu) z toolbarem i menu.
Po przełączeniu się na drugi fragment(2 element bottom menu) pojawia się strzałka Back no i tutaj pojawia się mój problem. Kliknięcie strzałki lub wstecz na telefonie nie powoduje powrotu do poprzedniego ekranu tylko od nowa ładuje się ekran ładowania. Wszystko jest ok jeśli przełączam się za pomocą bottom menu. Etykiety na toolbarze także dobrze się ładują.

Link do kodu --> tutaj wsadziłem kod z aktywności, layout i plik z konfiguracją nawigacji.

Może ktoś znajdzie co tutaj mam źle, ale napotkał podobny problem i wie jak go rozwiązać? Krótko mówiąc problem polega na tym, że po kliknięciu strzałki wstecz nie ładuje się ostatni ekran tylko ekran startowy.

#androiddev #programowanie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@push3k-pro: @joolekk: Trochę jeszcze pogrzebałem i wygląda to jednak ok tylko ja źle kombinowałem. Robiąc wstecz będąc w jakimś fragmencie skonfigurowanym jak element BottomMenu ładuje się home destination czyli w moim przypadku ten ekran startowy. Jeśli z poziomu bottom menu przejdę do jakiegoś child fragmentu to strzałka działa już poprawnie i cofa mnie do poprzedniego :)
  • Odpowiedz