Aktywne Wpisy

RobieInteres +55
to będę jadł za moment

źródło: 514074880_1077168747903460_525850861375183949_n
Pobierz
heheszek +56
Cebula to jest taki chad wśród warzyw że głowa mała...
Surowa, gotowana, opalana, suszona, smażona, pieczona, marynowana. Zawsze smakuje.
Do pomidorka, do jajek, do mięsa, do zupy, do pizzy, do sosu, do ziemniaczków do każdego k---a dania świata.
Tania
Surowa, gotowana, opalana, suszona, smażona, pieczona, marynowana. Zawsze smakuje.
Do pomidorka, do jajek, do mięsa, do zupy, do pizzy, do sosu, do ziemniaczków do każdego k---a dania świata.
Tania
Za każdym razem, jak brałem się za jakąś aktywność fizyczną, szybko się demotywowałem, bo wszędzie piszą ludzie, że musisz ćwiczyć tyle i tyle, że x czasu to minimum, że musisz zrobić x serii i x powtórzeń, że musisz co najmniej z takim i takim ciężarem ćwiczyć, że jak idziesz chodzić czy biegać, to co najmniej tyle i tyle musisz przejść, że inaczej to nie warto sobie d--y zawracać itp. i się zniechęcałem, bo nie zawsze jest czas i energia, żeby się tak wkręcać, a jak raz odpuścisz, to zaczynasz myśleć, że w sumie po ch&j się starać, skoro i tak nie umiesz utrzymać dyscypliny.
A teraz mówię se, je&ać, będę se ćwiczyć swoim tempem, bo nawet 5 minut ćwiczeń będzie zdrowsze niż 0, a przynajmniej nie będzie działać demotywująco, że nie robię tak, jak każą. Na te 5 minut zawsze się chwilę znajdzie. O, teraz sobie wstałem, zrobiłem serię przysiadów i co, może nie zrobi to ze mnie atlety, ale zawsze to jakiś ruch.
@PiersKurczaka: to prawda. Najłatwiej chyba po prostu spacerować. Chodzić na nogach, przynajmniej trochę, umie niemal każdy. Najpierw niezbyt szybko i pół godzinki, a potem jak się przyzwyczaisz i nauczysz słuchać muzyki przy okazji albo audiobooka, to i godzinka szybkiego marszu będzie łatwa.
liczy się sigma grindset
Najtrudniesze jest zbudowanie nawyku, dlatego polecam ćwiczyć codziennie i mieć bardzo niskie wymagania.
Jak nie robisz codziennie to któregoś dnia zapomnisz, a potem już ciąg przerwany i dalej nie będzie Ci się chciało.
Jak masz zrobić dużo, to któregoś dnia nie dasz rady, ciąg przerwany i już nie wrócisz.
Dlatego np. chcesz robić pompki i dasz radę robić po 40 dziennie. To zamiast planować, że będziesz robić 40 dziennie,
Różnica między ćwiczeniem a ćwiczeniem suplementujac anaboliczne sterydy to kosmiczna różnica.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@PiersKurczaka: zacznij chodzić, obojętnie ile czasu, wstajesz i idziesz
daje dobre rezultaty, inaczej szybki zgon czeka ludzi, choć nie wiedzą o tym jeszcze
zrób dziennik chodzenia na wykopie, to będzie dodatkowa motywacja
komu czas, temu w drogę
Progres nie będzie szybki, ale po 12 miesiącach różnica będzie gigantyczna w porównaniu do punktu startowego.