Aktywne Wpisy
Headcrab_B +76
My tylko chcemy wysłać was na śmierć. Czy naprawdę wymagamy od was tak wiele?
#wtf #bekazpodludzi #bekazprawakow #bekazkonfederacji #konfederacja #4konserwy #neuropa #pieklokobiet
#wtf #bekazpodludzi #bekazprawakow #bekazkonfederacji #konfederacja #4konserwy #neuropa #pieklokobiet
Poldek0000 +150
#ciekawostkihistoryczne
Czemu schody były lewoskrętne? Aby broniący "wieży" mogli brać zamach , za to Ci z dołu mieli to mocno utrudnione + ciężko zachować równowagę.
Czemu schody były lewoskrętne? Aby broniący "wieży" mogli brać zamach , za to Ci z dołu mieli to mocno utrudnione + ciężko zachować równowagę.
Szukam namiotu dla dwóch osób. Zależy mi na lekkości do najbardziej pieszych wycieczek. Mogą być chinskie cuda, może być coś lepszego. Tak do 500zł najlepiej, ale jak ma być przeskok w jakości to i więcej. Otwieram butelkę i słucham państwa.
@MrShatan: masz jakis link do alika, czy innego chinczyka z wysylka z PL/Europy?
w skalniku da się dostać -30% dość często, a -20% wrzucają do każdej paczki, więc pewnie ktoś ci zaraz podrzuci ;)
Naturehike Mongar 2 osobowy, sprawdź go sobie, jest znacznie wygodniejszy dla dwóch osób od cloudup, dwa wejścia, więcej miejsca w środku, ściany namiotu są bardziej w pionie, jest wygodniej, jak ci się
ale u chińczyka z aliexpress można kupić taniej w innych kolorach
mongar 2 15d - trochę lżejszy i cieńszy materiał (teoretycznie mniej trwały) i tylko w jednym kolorze, granatowym, i na taki się chyba zdecyduje.
mongar 20d i tutaj więcej kolorów do wyboru, delikatnie cięższy
Polecam Naturehike Cloud Up 2. Sprawdziłem w nim kilkadziesiąt nocy i jestem zadowolony. Jest tani, lekki, nieprzemakalny. Tylko trzeba zamówić z opcją dodatkowej, osobnej podłogi, bo podstawowa sprawia wrażenie delikatnej. W Polsce sobie po 200 zł sklepy doliczają, więc pozostaje aliexpress.
Co do wielkości, dosyć mały w środku. Ja się z dziewczyną mieszczę, ale mamy 175/165 cm. Dla kogoś wyższego, grubszego polecam jednak 3 osobowy.
Mam starsza wersje, teraz jest bardziej przemyślana konstrukcja, dodatkowa wentylacja i więcej odciągów. Polecam