Wpis z mikrobloga

Mirki z #krakow! Zaczynam poważniej rozglądać się za moskitierami. Insekty i cała reszta skrzydlatego syfu zaraz zaczną oblężenie, a przysięgam, że w tym roku ja już tego nie zniosę na pewno. Wystarczy mi, że byłem wrakiem człowieka w 2020 przez to. Tygodniami sobie plułem w brodę, że tego nie ogarnąłem zawczasu.

Ktoś poleci dobrą firmę, najlepiej ogarniającą też montaż? Szukam czegoś na okna zwykłe oraz dobrego patentu na duże okno balkonowe.

#moskitiera #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta #remontujzwykopem
moby22 - Mirki z #krakow! Zaczynam poważniej rozglądać się za moskitierami. Insekty i...

źródło: comment_1614082607gokY1YujLet3BHRMWk5vbV.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@moby22: Aaa, takie cuda. Ale to też raczej zwykła siatka tylko że na metalowych listewkach zwinięte na rolkę jak roleta. Czy warto za to płacić kilka stówek - ja bym nie dał i wolał przeznaczyć to np. dołożenie do klimatyzacji.
  • Odpowiedz
@moby22: moje siatki na rzepy, najtańsze z Auchan za 7-8 zł wytrzymały już 3 lata, i tylko raz jej poprawiałem. Myślałem że będę co roku wymieniać bo wiadomo że to się brudzi, a takich luxsiatek nie tak łatwo umyć, i chciałem zaoszczędzić sobie czasu. Także u mnie prowizorka działa bardzo ładnie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@moby22: ja kupowałem 2 lata temu w rolmax.pl są na zawiłej, mogę polecić, wymiarujesz sam lub przyjeżdża ziomeczek, montaż jest na haczki obrotowe więc nawet małpa to zrobi
  • Odpowiedz
@moby22: Roletex z Myślenic mi #!$%@?ł całą chatę - rolety, żaluzje dzień/noc, w 2020 też moskitiery - od dawna się u nich stołuje. Może nie najtaniej, ale jako tako.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@fjord: Zamówiłem u nich. Czekam na montaż. Na okno balkonowe wziąłem moskitierę w rolecie, a na okna standardowe te klasyczne, zewnętrzne. Zobaczymy co to będzie. Jeśli będzie lipa, to oczywiście pokrywasz 50% poniesionych przeze mnie kosztów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@fjord: Wszystko bez zarzutu. Montaż terminowy, jakość wykonania tip-top. Nie ma się do czego przyczepić, więc będę również polecał. Dzięki za rekomendację ;)
  • Odpowiedz