Aktywne Wpisy
ChwilowaPomaranczka +519
Drogie dzieci, nie bajtujcie na wykopie bo was zmiecie z planszy xD Dzwoniono właśnie do mnie z Komendy rejonowej Warszawa Ochota celem stawienia się na komendzie i złożenia wyjaśnień w sprawie mojego małego bajta xD mam być o 16. Wgl jakim cudem ustalono moją tozżsamosc w ciągu 2h? @a__s wy te dane użytkowników rozdajecie na priv czy co? Dajcie plusa a zawolam co mi powiedzą i co ja powiem im. #wykop #
Kasahara +159
Powoli zaczynam być zmęczony jakimś losowymi zdarzeniami, na które nie mam wpływu, jakieś fatum. Tym razem genetyka po dziadku do tłuszczaków. Miałem jednego miedzy bicepsem a tricepsem, w piatek się w niego uderzyłem. Zaczął puchnąć - stan zapalny, krwiak - szpital zabieg - cała łapa #!$%@? i miesiąc+ będzie się goić jak się zagoi to wycięcie tego tłuszczaka (ogromny z 8-9 cm). I znowu w #!$%@?ę 2-3 miesiące albo więcej. A już
Tak też zrobiłem sobie takie oto porównanie dostępnych u mnie providerów z wyjątkiem tego, od którego się wynoszę. Celuję w 600Mb/s, więc na takie oferty patrzyłem:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRnTtdSXlgjBQqEjM4UYZcXM1GH_vG7jiukhcjPr9AqyOGjeSm1LrUST1-6hsBmf1eTS5PrH3fNIoON/pubhtml
W zestawieniu 2 opcje wydają się prowadzić: #orange i #vectra. Macie jakieś zalecenia?
Druga sprawa dla twojej informacji, internet stacjonarny Playa to Vectra, analogicznie Orange udostepnia swoja infrastrukture T-Mobile ale internet juz dostajesz od T-Mobile (powiedzmy, ze Orange udostepnia rure od klientow do sieci T-Mobile), nie dam glowy jak to wyglada z Vectrą. Ewentualnie na sieci operatorow takich jak Nexera czy Inea jest analogicznie, Orange, T-Mobile korzystaja z infrastruktury innych operatorow ale zapewaniaja
Dobrze wiedzieć kto na czyim kablu działa, czyli wychodzi na to, że wybieram między Orange a Vectrą na dobrą sprawę.
Od UPC mam teraz jakąś miedź, ale światłowód chyba już się w budynku
Zalezy co padnie w sieci Vectry w przypadku Playa, przeciez internet czy sieci operatorow to nie jest monolit, co innego transmisja danych a co innego internet, przeciez tak jak ty jestes klientem operatora, tak samo operator jest klientem "wiekszego" operatora ktory mu zapewnia trase za ocean czy na inny kontynent.
Natomiast wiadomo, że to są tylko moje doświadczenia z jednej lokalizacji, w innym mieście może być całkiem inaczej (nie licząc #!$%@? rotuingu Orange ( ͡º ͜ʖ͡º) ).
To nie odrzucam jeszcze tych dwóch "bezinfrastrukturowców".
Patrzyłem na łącza "klasy biznes", ale jednak aż na ten interes łożyć nie zamierzam, żeby sobie w spokoju głupie filmiki oglądać. Jak kiedys postawię racka na strychu to pomyślę :)
@Waleczny_Kalafior: na pingach mi nie zależy, nie gram w nic. Niechby tylko te pakiety szły stabilnie dużymi kupami, a
@Redf: Jak nie zależy Ci na pingach to ja bym spróbował Orange albo T-Mobile po światłowodzie. Też miałem do czynienia z UPC w dwóch lokalizacjach i uważam do tej pory za najmniej problematyczny internet nie firmowy.
@Waleczny_Kalafior: co do "badziewnego routera": pamiętam pierwsze co mnie uderzyło w pudle od UPC to brak możliwości używania znaków specjalnych w haśle do tegoż pudła xD Teraz już można, ale na początku się nie dało. Wiedza o UTFie wciąż nie jest zbyt powszechna jak widać. A co tam od
Orange - GPON w teorii