@Tibor: z jednej strony taki Mariusz lvl 50 umie wyregulować luzy zaworowe, z drugiej pokonuje go wpisanie hasła wifi do telewizora z androidem ( ͡°͜ʖ͡°)
@Tibor: cos w tym jest ale na wykopie to nie przejdzie bo polowa tutaj to dzieci bez prawka a druga polowa programisci20k co potrafia tylko w komputer klikac
@Tibor: Jest jeszcze dodatowy czynnik w sumie - jesli sam naprawisz, nie dasz zarobic ASO czy innemu mechanikowi. Wiec zarowno konstrukcja jak i brak instrukcji naprawy poza serwisem niekoniecznie musi wynikac z postepujacego uwstecznienia ogolu. Nie wykluczam, ze ma to oczywiscie jakis wplyw :)
@Tibor: Imbecyli nie brakuje w żadnym pokoleniu z tą różnicą, że gdyby za "starego" pokolenia ktoś napiłby się takiego płynu to osobnik by się najwyżej zatruł (w skrajnym przypadku umarł) i ludzie by go zapamiętali jako głupka, nikt by nie myślał, że to wina producenta. Dzisiaj zaraz byłby pozew sądowy wobec producenta i grube odszkodowania (przynajmniej w USA), dlatego widnieje taki napis, a nie dlatego, że młode pokolenia są głupie.
@Tibor: ja tam się nie znam bo z lasu jestem ale nie jest przypadkiem tak, ze pisza takie p------y, zeby hamburgery w usa nie wyłudzały odszkodowan, bo cos nie bylo napisane ( ͡°͜ʖ͡°)
@Tibor: Publiczna edukacja codziennie dzielnie pracuje na ten wynik. Celem TEJ edukacji nie jest edukacja, a szkolenie. Dlatego nazywa się to szkoła. Tzw. pruski system edukacji został stworzony nie do nauczania i wykształcenia ludzi, a do zrobienia z nich posłusznych żołnierzy, którzy na rozkaz oddadzą życie oraz pracowników fabryk, którzy będą na tyle ogłupieni, że nie zanudzą się naciskając wajchę w fabryce przez 14h.
@Tibor: taki mądry ten boomer, a jak go zwolnią z fabryki garnków w której j---ł 30 lat, to nie będzie wiedział co ma robić w życiu. Młodzi nie są szczególnie rozgarnięci, starzy też nie byli. Ogólnie ludzie współcześni niewiele różnią się od starożytnych, ewolucja ludzkiego mózgu jest znacznie wolniejsza od postępu technologicznego.
Starożytni boomerzy nie różnią się niczym od dzisiejszych, taki Cyceron wyraził obniżenie słowami 'O tempora, o mores' Janusz
@Tibor: Abstrahując od kwestii pokoleń to naszła mnie ostatnio podobna myśl. Czy doczekamy czasów kiedy na opakowaniach jedzenia nie będzie trzeba pisać, że to zdjęcie dekoracyjne, albo "propozycja podania"? Albo na szybie od kuchenki gazowej mam wyryty na stałe symbol ostrzegający, że nie wolno jej opuszczać na włączone palniki... (-‸ლ)
@Tibor: Dla mnie to jest idealny przykład boomerskiego mema, pokażmy że kiedyś to było. Z tym że ktokolwiek go wykonał trochę się nie popisał, regulacji zaworów nie opiszą nawet w instrukcji serwisowej bo od lat 90tych stosuje się hydro popychacze które same regulują luzy. Natomiast w kwestii płynu do akumulatora to ostatni raz akumulator który można sobie odkręcić i wylać lub dolać cokolwiek widziałem grubo ponad 10 lat temu, obecnie
regulacji zaworów nie opiszą nawet w instrukcji serwisowej bo od lat 90tych stosuje się hydro popychacze które same regulują luzy
Nie ma na to reguły; dalej produkuje się silniki, w których trzeba regulować zawory np. benzyniaki TCe od Renault czy Ecoboosty od Forda. Tyle, że regulacja w tych silnikach odbywa się za pomocą szklanek, przeciętny użytkownik z tym sobie nie poradzi.
Komentarz usunięty przez autora
Ludzie nie byli głupi. Nie byli
Starożytni boomerzy nie różnią się niczym od dzisiejszych, taki Cyceron wyraził obniżenie słowami 'O tempora, o mores' Janusz
@peja_ricardo12: śmieć kto chyba ty. Tfu za gnojenie młodszych później zastanawianie się czemu wyrastają na z-------h ludzi.
Nie ma na to reguły; dalej produkuje się silniki, w których trzeba regulować zawory np. benzyniaki TCe od Renault czy Ecoboosty od Forda. Tyle, że regulacja w tych silnikach odbywa się za pomocą szklanek, przeciętny użytkownik z tym sobie nie poradzi.