Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 25
Nienawidzę tego kraju, kościoła i wszechobecnej roszczeniowości. Tu się nie da żyć, w tym chlewie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@Mistrszzz: Też mi jest coraz trudniej, a dalszy rozwój w narzuconym kierunku konserwatywno-religijno-autorytarnym kiepsko się jak dla mnie rysuje... Coraz częściej zaczynam myśleć o emigracji. Pod względem finansowym żyje mi się dobrze, ale z roku na rok odczuwam, że sytuacja się pogarsza. Struktury państwowe i narodowa ideologia osiągnęła już za to poziom dna. Jest źle, a będzie jeszcze gorzej...
  • Odpowiedz
  • 1
@Poksipol: ja z mojej perspektywy postrzegam to tak, że nie po to się ciągle uczę i rozwijam żeby nie móc żyć lepiej niż większość ludzi. Nie po to się #!$%@? i oszczędza żeby oddawać kasę w imię #!$%@? pisowskiego socjalu. Ciekawe jaki jutro podatek wymyślą.
  • Odpowiedz
@Mistrszzz: Roszczeniowość jest jak najbardziej wskazana jeżeli masz ku temu merytoryczne podstawy. Roszczeniowość zakłada, iż żądanie jest nieuzasadnione, jednakże jest to wewnętrznie sprzeczne stwierdzenie, gdyż mając roszczenie zawsze mówi się w doktrynie prawniczej, iż ma ono podstawy, bo inaczej po prostu nie miałoby się roszczenia, gdyby było ono niesłuszne. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz