Aktywne Wpisy

Wiskoler_double +588

kimunyest95 +58
Chorzy ludzie przychodzący do biura i grillujący zarazkami innych, to największy rak - oni czują się jak gówno, więc inni też będą się tak czuli za kilka dni.
I jeszcze to podejście, że jak siedzą dwa rzędy dalej, to przecież NIE ZARAŻAJĄ!
#korposwiat #pracbaza
I jeszcze to podejście, że jak siedzą dwa rzędy dalej, to przecież NIE ZARAŻAJĄ!
#korposwiat #pracbaza

Czy miał ktoś doświadczenie z beaglami, jakie są w obyciu przy niesurowym mało tresowanym wychowaniu?
Dużo agresji, dominacji?
Bardzo Wam polecam nosework, bo to w sumie jest dla każdego i może mieć
@Brokatowa: najgorsze jest pierwsze osiem lat
ale równie dobrze jak powiesz "daj łapę" to znudzony będzie patrzył parę sekund, zastanowi się czy warto, czy ma ochotę, czy pogoda ładna, co jadl przedwczoraj rano (to wszystko w bezruchu), po czym wybuchnie radością i perfekcyjnie wykona polecenie. po czym sytuacja wroci do tej z początku wpisu
Mój poprzedni, cocker spaniel, był nauczony paru komend dopiero na starość, choć mieliśmy ogólnie zerowe doświadczenie, a tak to był po prostu towarzyszem wychowanym na łagodnego psa rodzinnego, bo początkowo trochę gryzł nas, ale oduczyliśmy, spędzaliśmy razem całe dnie, zabawy, właściwie nigdy nie odstępował mnie na krok, ale gdyby był dominujący i agresywny, to musielibyśmy szukać pomocy behawiora. Ale wiem że nie na każdego psa pasuje takie stricte towarzyszowe wychowanie.
A dlaczego beagle? :)
@Brokatowa: mebli nie niszczą raczej, o ile je wybiegasz w ciągu dnia. aha, jak poczuje trop to mu się wyłącza cokolwiek innego i se go możesz godzinę wołać zanim mu się przypomni.
nke twierdzę, że cała rasa jest taka, ale moj przez te jakies 10 lat ani razu nawet nie warknął, o gryzieniu nie wspominając.
A powód dupiaty, kiedyś za dzieciaka dostałam pocztówkę ze spanielem i beaglem, zakochałam się od pierwszego wejrzenia w obu, choć to takie jeszcze palcem po
Matko, ale piękna, aż się ciepło na sercu robi. Dzięki za filmik, też się tak lubiłam bawić, reakcje podobne. Fajnie by było mieć taką skarbkę.