Wpis z mikrobloga

Kawa : Honduras Marcala RAOS Manufaktura Kawy
Mielenie : Xeoleo 45
Metoda : Aeropress(16) / Drip(17) / FP (20) / Nanopresso (8)
Profil smaku : Owoce, orzechy laskowe, gorzka czekolada

W zapachu orzechy z czekoladą, po zmieleniu jest kapkę gorzej.

W smaku:
- Nanopresso - fajnie orzechowo-czekoladowa, dość wysoka goryczka, niska słodycz i kwasowość
- Drip - gorzka czekolada z orzechami i kakao, lekki kwasek, goryczka na średnim poziomie
- Aeropress - gorzka czekolada i kwasek, średnia goryczka
- FP - dużo orzechów i czekolady, praktycznie brak kwasoty, trochę słodyczy, niska goryczka

Jednak z lepszych kaw jakie piłem, niska kwaśność, fajna czekolada i orzechy. Polecam.

#kawa #aeropress
  • 3