Wpis z mikrobloga

@I-____-I: Siemka! Mam pytanie ogólne odnośnie rc. Nie wiesz może czy nadajnik i odbiornik muszą być tej samej firmy? Mam trochę zwalony nadajnik (Carson reflex wheel pro 2), chcę kupić jakiś inny i zastanawiam się czy wszystko jedno jaki czy konkretnie Carsona. On jest na 2.4Ghz
  • Odpowiedz
@I-____-I: A to jeszcze spytam przy okazji (bo dopiero co wróciłem po latach do tego hobby i sprzęt teraz inny). Servo z kolei może już być chyba dowolne? (poza jakimiś specjalistycznymi przypadkami)
  • Odpowiedz
Dziękować :) Kupiłem używany Tamiya DT-03 i zaczynam zabawę. Nieźle popyla, chociaż przy tych mrozach i śniegu nie miałem jeszcze okazji się nacieszyć.

Ogólnie kijowo jest też z informacjami na temat sprzętu, tego o co Cię pytam szukałem dość długo, w różnych językach.
  • Odpowiedz
@I-____-I: Niezły filmik :) Te Traxxasy wymiatają ale jakoś za nimi nie przepadam, sam nie wiem dlaczego. Z tą swoją mocą są jakieś takie karykaturalne. Ale przecież większość RC tak wygląda

Jeszcze jedno lamerskie pytanie - po zmianie serwa należy jeszcze raz sparować odbiornik czy przepiąć i tyle. Pytam bo mam tu w zestawie jeszcze jedno a po przepięciu kabelków nie funguje
  • Odpowiedz