Aktywne Wpisy
Kryspin013 +200
Kiedy twoją jedyną cechą osobowości jest błona dziewicza...
#najka #bekazprawakow #neuropa #heheszki #bekazkatoli
#najka #bekazprawakow #neuropa #heheszki #bekazkatoli
Wyobraźcie sobie że istnieją "ludzie", którzy zadłużają się na 30 lat żeby mieszkać w czymś takim...
Przecież to wygląda jak KL Birkenau 😐
#patologiazewsi #bekazpodludzi #chowklatkowy #patodeweloperka #obozykoncentracyjne #mieszkaniedeweloperskie #chlew
Przecież to wygląda jak KL Birkenau 😐
#patologiazewsi #bekazpodludzi #chowklatkowy #patodeweloperka #obozykoncentracyjne #mieszkaniedeweloperskie #chlew
Pytanko do bardziej doświadczonych, czy istnieje jakiś software, który pełniłby rolę podobną do wykonywania kopii lustrzanej w systemie RAID1 tylko na troszkę innych warunkach? Zależy mi na wykonywaniu kopii lustrzanej plików, ale jedynie dla określonych użytkowników w systemie. Buduję własnego NASa, mam dwa 4TB dyski HDD (CMR) i chciałbym, aby na drugim dysku zapisywała się jedynie kopia plików, które są dla mnie ważne (i które wysyłałbym jako np. użytkownik "backup").
Czy takie coś w ogóle ma sens według Was? Czy po prostu lepiej zrobić RAID1? Mam różne pliki, które chce umieścić na serwerze - jedne ważniejsze (dokumenty, zdjęcia rodzinne), drugie mniej (filmy i seriale). Jeśli dysk na którym znajdują się wszystkie pliki padnie, to fajnie byłoby posiadać kopię tych ważniejszych plików na drugim dysku i po prostu wymienić ten, który padł, żeby software automatycznie odbudował ten nowy z plikami, które wysłał user "backup".
Jaki ma to cel? Zmniejszenie czasu na przesył i zapis plików.
Z góry dziękuję za opinię!
#informatyka #nas #freenas #openmediavault