Jak tam miraski po przesiadce z Intela na M1? Wszystko na plus? Zaczyna mnie wkurzać to ze włączę webstorm chrome i spota a wentylator wyje jak głupi. #macbook #apple
@PanZiomal: u mnie przesiadka z Linuksa na Intelu ale tez zadowolony. PHPStorm, WebStorm, Docker, kilka zakładek, Discord i Slack oraz Apple Music i jeszcze nigdy nie usłyszałem by mi się wiatrak w MBP M1 załączył do pracy.
@Faley: czego dokładnie w dockerze używasz ? interesuje mnie taki sam stack jak wymieniłeś ale z tego co wiem to docker o ile działa to nie ma zbyt wielu obrazów
Jak tam miraski po przesiadce z Intela na M1? Wszystko na plus?
@PanZiomal: Ja zdecydowanie na plus, głównie webdev. Kultura pracy nieporównywalnie lepsza niż na Intelu. Mam wersje 16 GB ram bo wydawało się mało ale zarządza ramem kompletnie inaczej niż na Intelu. Chociaż oczywiście nadal nie jest to sprzęt do kilkugodzinnego renderowania.
@iluzorycznyMomentAbstrakcji @PanZiomal działa "jako tako", tzn. jest wersja wczesnej bety pod ARM M1 - tak zwany preview 7 (choć większość procesów i tak leci przez Rosette), ale generalnie działa.
Ja używam obrazów z: PHP7.4/8, MongoDB i Redisem i generalnie nie mam większych problemów z tym stackiem. Używam do pracy jeszcze Node'a ale to już akurat bezpośrednio na systemie, bo apka wiele nie wymaga.
#macbook #apple
@PanZiomal: Ja zdecydowanie na plus, głównie webdev. Kultura pracy nieporównywalnie lepsza niż na Intelu. Mam wersje 16 GB ram bo wydawało się mało ale zarządza ramem kompletnie inaczej niż na Intelu. Chociaż oczywiście nadal nie jest to sprzęt do kilkugodzinnego renderowania.
https://isapplesiliconready.com/pl
działa "jako tako", tzn. jest wersja wczesnej bety pod ARM M1 - tak zwany preview 7 (choć większość procesów i tak leci przez Rosette), ale generalnie działa.
Ja używam obrazów z: PHP7.4/8, MongoDB i Redisem i generalnie nie mam większych problemów z tym stackiem. Używam do pracy jeszcze Node'a ale to już akurat bezpośrednio na systemie, bo apka wiele nie wymaga.
Czy są jakies problemy? a no są, ale w
Mam wersję 8/512 i będę sprzedawał.