Wpis z mikrobloga

Myślę, że walka była nawet do wygrania, jednak pod warunkiem, że wszyscy akcjonariusze zgodnie trzymali by swoje akcje bez względu na zagrywki przeciwnika.

Wiadomo było, że fundusze nie oddadzą tak po prostu swojej kasy, ale powiem szczerze, że nie spodziewałem się po nich aż tak zdecydowanych kroków. Bardzo łatwo można zaobserwować to nawet na tym tagu. W kilka dni udało im się zamienić karnawał w stypę :)

Manipulacje widać gołym okiem. Patrząc na listę transakcji można stwierdzic, że walka wciąż trwa i pewnie będzie jeszcze trwała. Nie sądzę jednak, żeby zeszli za nisko, bo ludzie mogą im nie oddać akcji po śmiesznych cenach. Na pewno kontrolują sytuację i dążą do celu.

Zastanawiam się, co będzie z tymi wytrwałymi, którzy do końca będą trzymali akcje. Może okaże się jednak, że cierpliwość zostanie "nagrodzona"? Byłoby fajnie :)

#gielda
  • 3
@ipiter0 Debilne było samo założenie, że uliczne świeżaki będą trzymać wytrwale akcje i to jeszcze przy taki spadkach xD Widomo, że kilku się rozpruje i później reakcją łańcuchową puszczą kolejni. Ta akcja od samego początku była idiotycznym pomysłem. Nawet doświadczonym inwestorom puszczają nerwy, a co dopiero świeżakom co dopiero weszli na giełdę
@Davidozz: Poczekajmy na finał, bo robi się ciekawie i kto wie jak się to wszystko skończy :) Zrobiono bardzo dużo, żeby zatrzymać akcję tak więc nie sądzę, aby zignorowali możliwości małych graczy.

Na pewno nie jest też po wszystkim, bo wtedy po prostu olali by sprawę, a dzisiejsze transakcje wciąż wskazują na manipulowanie kursem. Jeśli tak na prawdę to nie skup, a przykładowo sprzedaż z zamiarem odkupu taniej, to mogą narazić