Aktywne Wpisy

źródło: temp_file858623678244951575
Pobierz
pierwszynawenus +22
Znacie jeszcze kogoś, kto nie ma płaskiego TV i ogląda telewizję, na takim z dupą? #kiciochpyta #technologia
źródło: IMG_1119
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file858623678244951575
Pobierz
źródło: IMG_1119
PobierzWykop.pl
Zawsze jak robię jakiś widok, to dzielę go na sekcje. Potem robię pierwszą sekcję i najpierw ogarniam wersję na desktopy i jak widzę że jest tak jak chciałem, to od razu robię wersję na mobilki. Kiedy widzę, że dana sekcja strony wygląda ok zarówno na ekranie monitora jak i telefonu, to przechodzę do kolejnej sekcji i tak dalej.
Jednak gdzieś słyszałem, że powinno się tworzyć najpierw widok mobilny, potem na desktopy. W sumie próbowałem nawet tak robić, ale jest mi jakoś "niewygodnie" i nie mogę się na to przestawić. xD
I swoją drogą, jakby jakiś rekruter się dowiedział o tym, że preferuje styl "desktop first", to czy mogłoby to mieć wpływ na moją ocenę podczas rozmowy rekrutacyjnej i przyjęcie do pracy?
#naukaprogramowania #frontend #css #bootstrap i trochę #javascript bo to też front, wiec dla zwiększenia zasięgu.
https://www.teamsolution.pl/blog/mysl-najpierw-mobilnie-czyli-czym-jest-mobile-first-design
pamiętaj, że w podejściu "mobile first" chodzi nie tylko o sam wygląd ;)
Tak