Wpis z mikrobloga

Mój wylosowany zestaw:

a) Zrób zdjęcie ale w taki sposób, aby twoja osoba pojawiła się w kilku miejscach (np. https://i.pinimg.com/originals/73/de/36/73de36c4250558a409e40ef106a7ce20.jpg)
b) Ugotuj/upiecz swoją ulubioną potrawę. Podaj odświętnie jak w restauracji i zjedz wspominając czasy kiedy można było zjeść na mieście :)
c) Zrób bałwana 3D w domowych warunkach z czegokolwiek innego niż śnieg

Wybrałam B bo lubię czasem zjeść coś innego niż polskie schabowe czy pierogi a w domowych warunkach nie zawsze chce się kombinować i łatwiej po prostu wyjść do restauracji. Padło na danie z kuchni azjatyckiej, bo do takiej na pewno pójdę jak tylko nasz rząd wyniosą na widłach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A więc przedstawiam makaron chow mein w sosie sojowym z grzybami shiitake, warzywami i kurczakiem. () w oryginalnym przepisie była kapusta pak choi, która chociażby ma ładniejsze listki do dekoracji xD ale niestety nie mogłam jej dostać, także użyłam pekińskiej (w sumie też azjatyckie warzywo więc why not :D). Obowiązkowo danie zjedzone pałeczkami, żeby trochę poczuć klimat dalekiego wschodu ʕʔ

#mirkowyzwanie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #kuchniaazjatycka
źródło: comment_1612281125xnBRq0Xcuw24THS09jr9If.jpg
  • 3
@jadalny_kasztan: ja po prostu patrze przyszłościowo, jak tak dalej pójdzie i będą zamknięte restauracje, to się gastronomia cofnie po same bary mleczne do lat 70 więc i etap dekoracji liściem będzie musiała przejść (σ ͜ʖσ)

A smaczne było, polecam i pozdrawiam ()