Wpis z mikrobloga

@Zgrywajac_twardziela: W Lublinie nie wszystkie robione są tak samo, zresztą tradycyjnego cebularza może robić chyba z 5 punktów i z tego co pamiętam żaden nie jest w Lublinie (stąd te trochę poprzekręcane nazwy)

Trzeba by spytać jakiegoś rodowitego lubliniaka @Dezynwoltura robiłeś cebularz z mojego przepisu?
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: Te z prawej są bez posmarowanych brzegów, chyba w przepisie pisałem właśnie, że chcę pokazać różnice.

Ten na górze ma ser i to jest w Lublinie nie do przyjęcia :D Więc odnoś do tego na prawym dole
  • Odpowiedz
@MG78 o nie robiłem, muszę spróbować ! Robią tradycyjnego w kilku miejscach - nawet jest to na licencji (właśnie z takiego miejsca masz magnes), wariacje to są jakieś pieczarkarze, cebulaki, pizzówki - czasem smaczne, czasem nie, ale zazwyczaj te imitujące cebularze smakują podobnie.

@Zgrywajac_twardziela z keczupem ujdzie, ale nie ma to jak masełko !
  • Odpowiedz