Aktywne Wpisy

Pariashu +166
Dziękuję wam za cenne rady, kot wrócił o 3 rano i płakał pod oknem. Tipy z kuwetą i rozstawianiem misek z jedzeniem zadziałaly. Jak wróciła to dwie saszety wsunęła taka głodna była. Mikan czyli jej brat syczał na nią i musiałem ją wykąpać z tych zapachów. Miała przygodę życia jako kot niewychodzący. Jeszcze raz dziękuję wam #pokazkota #koty
@wysuszony_szkielet_kostny_czlowieka: @Kontonawykopiechlopie @Panda1112 @romek898 @
@wysuszony_szkielet_kostny_czlowieka: @Kontonawykopiechlopie @Panda1112 @romek898 @
źródło: IMG_1377
Pobierz
gwda +133
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Zrobilismy sciepe z znajomymi (w zasadzie to oni) i zamowilismy wspolnymi silami u producenta. Dokladnie Zotac ZT-A30610E-10M.
Pare sampli juz mam i co ciekawe na jednym pamieci lataja na 2100 a na drugim az 3250. Karta dzik :)
Podejrzewam ze pewnie na allegro pojawi sie troche tych zotacow w "promocyjnej" cenie bo obecnie paradoks jest taki ze latwiej zarobic na sprzedaniu karty niz kopaniu.
Udalo sie ogarnac ostatnie 480 szt wiec juz nawet producent nie ma na ten moment :E
Dlaczego producent nie sprzedaje w detalu? Bo mu sie nie oplaca i sprzedaje po MSRP. tzn my troche wiecej placimy ale to juz inna sprawa. Z podatkami, transpotem itp wychodzi niecałe 2400zl brutto za karte. Powinno byc 1900zł
Po prostu producent majac wieksze ilosci nie chce sie babrac w pojedyncze wysylki + sam koszt obslugi gwarancyjnej.
Kto cos importowal legalnie z Azji to wie ile jest z tym zabawy.
Jesli chodzi o wieksze ilosci to odpowiedz jest prosta "above 90 days"
My samolotem dostaniemy stad cena. Reszta plynie statkami do EU.
Najciekawsze jest to ze Polska dostanie wczesniej niz niemcy i holandia. Podejrzewam ze Polska jako bogatszy kraj niz niemcy byl wstanie placic wiecej za karty.
Jesli chodzi o koparki to tak mam jedna sztuke. Tak po prostu zaciekawil mnie temat RTX 3080 ktory byl kaprysny a ze sprzetu mam sporo to zmontowalem jedna koparke.
Wychodze z zalozenia ze na koparkach zarobia najwiecej producenci osprzetu.
Wlasnie jestem na etapie budowy kolejnej koparki na 12 kart pod klienta. Ja mam wszystko a on zalatwia karty (powodzenia dla niego). Czas realizacji to 14 dni od dostarczenia kart wiec nie dosc ze zarobek na riserach i adapterach to te 10 dni taka koparka pracuje u mnie i zarabia :E Znajomy co ma ponad 40 kart u siebie i pokazal dzialanie hive os wiec od paru dni zajmuje sie takze konfiguracja tego aby osiagnac maksymalna wydajnosc. Ludzie placa ekstra a mi jeszcze sprzet kopie :)
Problem zaczyna sie pojawiac przy wiekszych koparkach bo to ciagnie okolo 2,2-2,5kwh a to juz daje okolo 10A + moja koparka to mam 15A. Bezpiecznik 20A bo instalacja obliczona na 25A ciaglej pracy.
Pruc sciany zeby kable wymienic na grubsze + meczyć taurona o wieksze przylacze. Sredni interes.
Jak juz wczesniej wspomnialem. Sami napedzacie takie ceny zamawiajac w 10 sklepach i jeszcze wystawiajac karty na OLX czy allegro zanim je odbierze z sklepu. Jak sie nie sprzeda z zyskiem to nie odbieracie. To juz jest januszerka do kwadratu. Chociaz zaryzykujcie i wydajcie wlasne srodki... ciekawe tez to byscie zrobili jakby nie bylo ustawowego zwrotu towaru zamowionego przez internet
Zla wiadomosc jest taka ze RTX 3060 bez Ti potrafia kopac okolo 47MH/s. Zaraz wyciagnieta z pudelka robi okolo 40MH/s wiec tych kart tez nie bedzie.
Ale spoko jest swiatelko w tunelu. Gornicy beda karty wymieniac na lepsze jak dostepnosc lepszych kart sie pojawi. Obecnie jest problem z CPU, plyta i RAM. Cena poszla drastycznie do gory i chodzi o sam fakt wolnych portow.
Sama licencja na HiveOS to 3$ miesiecznie, plyta dochodzi do 1000zl, CPU 400zl a jak mamy 6 zlaczy PCIe i policzymy to do kupy to sie robi kosztowne jedno zlacze PCIe.