Aktywne Wpisy
zmarnowany_czas +27
Wymienia się wiele powodów, dla których dzietność na świecie spada i czemu na szeroko pojętym zachodzie jest tak śmiesznie niska.
I mówienie, że jest to bieda, podatki czy możliwości mieszkaniowe są po prostu śmiesznymi wymówkami. Na przykładzie Polski — Polacy nigdy nie byli bogatsi, mamy teraz znacznie lepsze możliwości finansowe niż kiedykolwiek w przeszłości.
Sytuacja mieszkaniowa? Tak samo. Mamy więcej mieszkań niż kiedykolwiek i nadal budują się kolejne. Średnia powierzchnia zajmowana przez
I mówienie, że jest to bieda, podatki czy możliwości mieszkaniowe są po prostu śmiesznymi wymówkami. Na przykładzie Polski — Polacy nigdy nie byli bogatsi, mamy teraz znacznie lepsze możliwości finansowe niż kiedykolwiek w przeszłości.
Sytuacja mieszkaniowa? Tak samo. Mamy więcej mieszkań niż kiedykolwiek i nadal budują się kolejne. Średnia powierzchnia zajmowana przez

Silklash +782
Prawilnie przypominam, że #piss nie dołożył ani złotówki do budowy tunelu w świnoujściu
#bekazpisu #bekazorlenu #motoryzacja #polskiedrogi #autostradypolska
#bekazpisu #bekazorlenu #motoryzacja #polskiedrogi #autostradypolska

zasilam sobie mojego wemosa d1 mini przez akumulator 18650 który naładowany na maxa ma 4.2v. chcialbym móc to mierzyć przez wejśćie analogowe. wg specyfikacji wemos ma wewnetrzny dzielnik napięcia który powoduje że pin analogowy A0 może przyjac 3.3v z których jest robione 1v.
w całym internecie jest tylko jeden artykuł na ten temat (no może przesadziłem, ale jedyny który jakoś wyglada).
Moj problem jest taki że nie rozumiem tego rozwiazania. Wg tego gościa trzeba dodać miedzy adc a pin a0 dodatkowy rezystor 100k i potem sobie ślicznie dodaje do śiebie te rezystory 100+220 (to jest ten wewnętrzny dzielnik) + 100 ten nowy. no tylko że wg mnie to ten nowy to on jest równolegle do tego 220k a nie szeregowo to nie można sobie ot tak to dodać.
https://arduinodiy.wordpress.com/2016/12/25/monitoring-lipo-battery-voltage-with-wemos-d1-minibattery-shield-and-thingspeak/
tylko zupelnie nie czaje tej matematyki ze one sie dodaja szeregowo