Wpis z mikrobloga

@Schneider91 Wszyscy ofensywni grają za wolno moim zdaniem. Brakuje przyspieszenia-dwa, trzy podania i okazja. Zakładają coś w rodzaju zamka hokejowego-takie coś juz grali u Allegriego. Jeżeli Pirlo chce tego samego to niech sobie daruje. Sarri powiedział, że ta drużyna nie nadaje się do trenowania. Może coś w tym jest.
  • Odpowiedz
@OlaCze Pirlo? Progresu względem poziomu gry w stosunku do Sarriego na pewno nie ma, ale trzeba przyznać, że i skład się nieco pogorszył, bo Dybala to cień samego siebie, Arthur mimo wszystko słabszy od Pjanica jak się okazało, obrona też gra przeciętnie, tylko Danilo trzyma poziom od początku sezonu, dobrze, że de Ligt wraca
  • Odpowiedz
@OlaCze @giorgioborgio świeży trener i od razu rzucony na głęboką wodę. Z sentymentu jestem na tak, z gry gorzej bo martwią mnie te przeplatane mecze. Chociaż Sarri potrzebował kilku miesięcy na zmianę i dalej jej nie osiągnął. Moim zdaniem chyba całą drużyna, aura jest zbyt napompowana. Nie ma takiego głodu gry. Chyba kibice nawet potraktowali by 10 scudetto jak kolejną kartę zdartą z kalendarza.

Co do Pirlo, chętnie zobaczyłbym go
  • Odpowiedz
@Schneider91: @giorgioborgio: tez mam do Pirlo wielki sentyment. Sarri miał pare dobrych meczy a skład jednak lepszy. Dodatkowo miał obóz przygotowawczy. Tez zauważyłam ze piłkarzom brakuje zawziętosci i determinacji czasami grają na pół gwizdka. Za to gdy wychodzą odpowiednio zmotywowani i grają agresywnie to naprawdę fajnie się to ogląda. Oglądając niektóre mecze mam wrażenie ze wychodzą z założenia ze zwycięstwo im się należy, więcej dyskusji z sędziami, machaniem
  • Odpowiedz