Wpis z mikrobloga

Panowie, w zaistniałej sytuacji musimy sobie pewne rzeczy uwypuklić. Zmiana na stanowisku selekcjonera, trenera seniorskiej reprezentacji Polski na pół roku, na sześć miesięcy przed Euro to decyzja niezwykle odważna, brawurowa, powiedziałbym wręcz, że pokerowa zagrywka pana prezesa Zbigniewa Bońka. Jeśli przyniesie ona na czempionacie pozytywny efekt, to jestem przekonanych, że dzięki tej zmianie Zbyszek przejdzie do historii jako najwybitniejszy prezes w historii PZPN (No, no, no... - głos Bońka siedzącego obok). Przy całym moim szacunku, jaki mam, jakim darzę selekcjonera Brzęczka i znam go od dwudziestu lat to wydaje się, że ta misja go przerosła. My znamy, my pamiętamy jego fenomenalne występy jako piłkarza, pamiętamy że był kapitanem kadry olimpijskiej w Barcelonie... Nieprzypadkowo miał pseudonim Papież, ale wydaje sie, że w tej kadrze był zbyt skryty, zbyt w cieniu wielkich gwiazd. Pedro Sousa da być może nam tę gwarancję, że stosunki w kadrze będą partnerskie. Przy okazji dodam, że to ja jako pierwszy poinformowałem, że Sousa zostanie selekcjonerem... Słucham? Ale jak, że nieprawda?! Ale słuchajcie, ale co mnie interesują jakieś wpisy anonimowych frustratów na Twitterze? Wracając do meritum, to życzę sobie i wam, życzę nam wszystkim, całemu społeczeństwu, całemu narodowi, aby kadra pod wodzą Pedro Sousy nie zawiodła naszych oczekiwań. Tego potrzebujemy, tej jedności, tej solidarności, jaka towarzyszy kibicowaniu biało-czerwonym

#mecz #pilkanozna #reprezentacja #kanalbekowy
Pobierz a.....1 - Panowie, w zaistniałej sytuacji musimy sobie pewne rzeczy uwypuklić. Zmiana...
źródło: comment_1611241711vRHOVV0s46zZZb8LpkSYZE.jpg
  • 1