Aktywne Wpisy
moll +165
Tunel już stoi! Trochę pomagałam, ale na tyle dobra konstrukcja, że mój niebieski postawiłby praktycznie sam (z trochę większymi trudnościami)
@_aqq wołam, bo chcialeś zobaczyć na gotowo
#ogrodnictwo
@_aqq wołam, bo chcialeś zobaczyć na gotowo
#ogrodnictwo
sznioo +47
Czy to jeszcze Polska czy już Ukraina? Tym razem pytam serio
#ukraina
#ukraina
high school
w krajach anglosaskich?Czy w przypadku emigracji do Kanady, USA itp. można pracować jako programista po
technikum
bez studiów, np. ze stażem, albo załóżmy, że bez?Czy potrzebny jest ten bachelor's degree?
#kanada #emigracja #usa #pracait
Ile masz lat?
Nie chcę zabijać entuzjazmu, ale Kanada ma naprawdę duże wymagania. Nie mając studiów, doświadczenia na stanowiskach menadżerskich etc, bez znajomości angielskiego niestety, ale nie masz szans się dostać. Musiałbyś teraz faktycznie zabrać się za naukę i zdobywanie doświadczenia.
Chyba, że masz tu bliską rodzinę lub znajdziesz sobie kogoś z obywatelstwem kogo możesz poślubić :P
@Mrs_Red: raczej dziury poprzez małe używanie
@Mrs_Red: co do tego, to nie chciałbym tego upubliczniać, ale za niedługo pojadę pewnie na eTE i przynajmniej sobie zobaczę, jak nie Kanada to USA (niby na GC lottery i łatwiej jest)
@Mrs_Red: mam takie opcje:
a) zdać mature, nie iść na studia i zrobić pół roku stażu w pracy jaka mnie interesuje (czyli np. programista php) i wtedy złożyć CV i nie wiem może jakoś jak na tej wizie work&travel, sorry jak mówie źle, albo tutaj u nas podjąć (2-3lata pracy)
b) zdać mature,
- dokończyć magisterkę (Po roku wzięłam sobie dziekanke, żeby przyjechać do Kanady, także został mi tylko rok. Po magisterce jest wiecej punktów niż po licencjacie. Muszę się tylko zorientować czy mogę studia dokończyć zaocznie).
- załapać się do
https://moving2canada.com/lmia/ Tu masz opisany cały proces gdyby miał Cię sponsorować pracodawca, ale będąc w Polsce trudno Ci go będzie znaleźć (choć nie jest to niemozliwe, ale musisz być rzeczywiście w tym dobry).
No jako sprzątaczka raczej nie masz szans xP Kanada ściąga wykwalifikowanych pracowników, nie potrzebują sprzątaczek.