Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@xandra: @TomTamTu: macie jakiś kontakt do właścicieli A1200? Dostałem parę dni temu od znajomego i chciałbym ją reanimować, a brakuje mi dosłownie wszystkiego. Ta płytka z pewnością mi się przyda :D
  • Odpowiedz
@DragDay7: No mam 1200, czo się dzieje?
Jak coś kumasz z podstaw elektroniki i lutownice kilka razy w ręku trzymałeś to zasilacz możesz przerobić od pc, joysticki też, gorzej z myszką. Inaczej szykuj się na wydatki( ͜͡ʖ ͡€). A i zamiast dysku talerzowego kup sobie taki dynks IDE na kartę SD
  • Odpowiedz
  • 0
@TomTamTu: no wlasnie taki jak w tym poście, nie? Zasilacz pc zamawiam tylko brzydko będzie wyglądał... Pady tez, czytałem o pinach do amigi - nie jest źle. Do myszki kupie moda na usb. Czy z talerzowym dyskiem mogę zrobić to, co robi gotek? Mam jeszcze taki dysk, nie chcialbym na razie za dużo wydac. No i jeszcze kwestia dobrej jakości obrazu przez hdmi...
  • Odpowiedz
@DragDay7: Zasilacz już przerobiony zamawiasz? Jesli tak to bez sensu bo oryginalne zasilacze w sumie tyle samo czyli ~ 100 zeta. jeśli chodzi o dysk i kwestie uruchamiania z niego bezpośrednio gier to musisz mieć rozszerzenie pamieci tak z 8mb, gotek emuluje stacje dyskietek czyli zamiast dyskietki wsadzasz karte sd z 'obrazami' gier. A dobry joy na microswitchach kosztuje od 100zeta
  • Odpowiedz
  • 0
@TomTamTu: zasilacz atx od pc widziałem, że da rade. Na allegro chiefteca mini 250w kupie. Ok to wole tego goteka xD joya, a raczej pada zrobie sam - kupie jakis usb i sciezki poprzerabiam zeby przyciski z masa zrywać. Oj druciarstwa trochę będzie xD
  • Odpowiedz
@DragDay7: No ja tak sobie poprzerabiałem stare pady i joye, żadna filozofia tylko trzeba wtyki DB9 za grosze zamówić. No a później pozostaje katować jakieś Sensible czy Super Froga( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xandra: @TomTamTu: Przypomniałem sobie - dzięki ziomeczki! xD Naprawiłem Amigę po 2 miesiącach. W ogóle nauczyłem się dla niej elektroniki, bo retro ludzie w naszym kraju to jak forum elektrody - o nic zapytać nie można - zlewali mnie ciepłym moczem xD Po znajomych znalazłem kilku fajnych ludzi. No i kupiłem tego GOEXa, zagadałem do autora - bardzo pomocny chłop - wysłał mi przełącznik do kickstartera i walniętą płytę A1200
  • Odpowiedz
@DragDay7: No ja przez Amigę uczyłem się lutować, lepić jakieś Joye bo ceny to kosmos... Ale te chwile powrotu do przeszłości i beztroski są warte wszystkiego (ʘʘ)
Dobrej zabawy Mirku!
  • Odpowiedz