Wpis z mikrobloga

Nie umiem grać w tą grę i się odnaleźć w dzisiejszych czasach. Mam 112 lvl palka i nie wiem co robić, gdzie expić. Po prostu boję się iść na moby i miejsca, które w Tibii 7.6-8.0 nie istniały. Potrafię tylko iść na jakieś GSy itp. bo nie wiem na czym się teraz expi i jak to robić efektywnie. Co prawda sama gra wciąż sprawia mi frajdę, ale już parę razy byłem wyzywany przez ludzi na expie bo "co ja tu robię na tym lvlu i abym szedł na coś dla mnie odpowiedniego" tylko nawet nie wiem gdzie iść jak już :(
#tibia
  • 8
@bobikufel w sumie to odkryłem fajną zabawę - odkrywanie mapy i zbieranie jakiś punktów, które potem pozwalają podglądać jakie moby się spawnują na danym obszarze. Przyjemne i ciekawe zajęcie
@FoxX21: spróbuj może zacząć od wyrm na liberty bay, nie trzeba dostępu a spawn jest bardzo blisko depo. Jeśli tak sobie poradzisz to przed tobą spokojnie otwiera się całe oramond surface trzymając się blisko schodów będziesz bezpieczny, a cyfry będą na pewno zadowalające. Na tym poziomie na obu miejscówkach nie masz się czego bać. Na koniec tylko dodam że umieranie to integralna część tak gry, że gdyby nie śmierć i jej