Wpis z mikrobloga

via Rowerowy Równik Skrypt
  • 31
9 634 + 34 = 9 668

Dziś bez tagu "szosa" bo to nie pora na ten typ roweru. Dziś wyprowadziłem mój nieco zapomniany rower (z powodu home office) na dojazdy do pracy. Focus Urban planet. W miarę wygodna geometria, Piasta planetarna alfine 8 + napęd na pasek karbonowy oraz z hamulcami tarczowymi hydro. Całość dopalniaja zimowe opony 40mm. Jeździło się w miarę spoko. Ale jakbym miał MTB z szerzy i oponami albo fat bike było by lepiej. Niestety nie można mieć wszystkiego...

#rowerowyrownik #rower

Wpis dodany za pomocą tego skryptu
Pobierz
źródło: comment_1610800319NCAHy0VRSqB8Qhpnih8b4K.jpg
  • 3
@FatalSystemERROR: Też mam alfine 8 na pasku. Czy w czasie mrozu miałeś problem ze zrzucaniem biegów? Mi wczoraj nie chciały w dół zeskakiwać, może coś tam muszę posmarować : )

@perun79: Nie jeździłem na 11, na 8 czasami brakuje łagodniejszych przejść szczególnie na tych wyższych biegach np. jadąc pod wiatr przydałby się taki 6.5 a przy szybkiej jeździe 7.5. Z moją nogą na 8 biegu na płaskim to raczej w
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Na alfine 8 z paskiem jeżdżę już 5 rok. Bezobsługowy rower. 2 razy w tym czasie ja serwisowałem. Bez awarii. Idealny system na miasto i do dojazdów do pracy. Nie ubrudzisz nowych spodni smarem bo go nie ma :)) Konserwacja w moim wykonaniu to 2 razy do roku przy okazji zmian opon na zima/reszta sezonu. Polega na wyczyszczeniu paska i zębatek z kurzu i tyle.
@dybligliniaczek nie mam takich problemów. Może to